.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Ο ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ...ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!

 



Από το efsyn.gr


Μπόνους έως 15% συν δύο μηνιαίους μισθούς επί ετήσιων αποδοχών ύψους 128.000 ευρώ ζητά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, τη στιγμή που η εταιρεία έχει πάψει να στέλνει λογαριασμούς και απειλείται με ζημιογόνες χρήσεις, λόγω των ποσών που θα δώσει για την παροχή ακατέργαστου νερού αναδρομικά στο Δημόσιο και στο ΣΔΙΤ του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου.

Τα μπόνους έρχονται να προκαλέσουν νέα αναστάτωση στην εταιρεία που είναι αρμόδια για την ύδρευση και την αποχέτευση της πρωτεύουσας, καθώς προστίθενται στο αρνητικό κλίμα προηγούμενων αποφάσεων της διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, η διοίκηση Σαχίνη δέχθηκε ομαδικά πυρά από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις για την εισήγησή της που περιέγραφε ρητά απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.». Ακολούθησε δημοσίευμά μας για την αδυναμία της εταιρείας να στέλνει λογαριασμούς ώστε να έχει έσοδα, την ίδια στιγμή που το 2020 ετοιμάζεται να κλείσει με ζημίες μετά από συνεχόμενη κερδοφορία 21 ετών.




Όλα τα παραπάνω, πάντως, δεν μοιάζει να πτοούν τη διοίκηση Σαχίνη που εισηγείται μπόνους για τον εαυτό της προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 25/6/2021. Οι πρόσθετες αμοιβές είναι 15% για επίτευξη στόχων και δύο ακόμη μηνιαίοι μισθοί για την υπογραφή της σύμβασης με το Δημόσιο, βάσει της οποίας θα πληρώσει στο Δημόσιο 157,5 εκατομμύρια ευρώ για το αδιύλιστο νερό που προμηθευόταν τα έτη 2013-2020. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχει το 2020 ζημίες άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 80 και 84 εκατ. τα δύο προηγούμενα έτη, ενώ επικρατεί ανησυχία και για τις επόμενες οικονομικές χρήσεις.

Το κλίμα σύγχυσης μέσα στην εταιρεία επιτείνεται και από άλλες αστοχίες της διοίκησης. Σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Σαχίνης έχασε την πλειοψηφία, καθώς τα εννέα από τα 13 μέλη του δήλωσαν αποχή, όταν εκείνος εισηγήθηκε να τοποθετηθεί ως γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού πρόσωπο που έχει προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας και έχει κερδίσει αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ενδεικτικά για το θέμα είναι όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Συμμαχία», μιλώντας για «φιάσκο κομματικών τοποθετήσεων». «Ο διευθύνων σύμβουλος, καταστρατηγώντας τη διαδικασία, την οποία ο ίδιος θεσμοθέτησε και εισήγαγε ως “μέθοδο αντικειμενικής ανάδειξης ταλέντων για να διασώσει την εταιρεία που παραπαίει λόγω κακοδιοίκησης”, εκτός των άλλων τοποθετεί στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόσωπο που δεν είχε δηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση και προσπαθεί να τοποθετήσει στην πιο σημαντική για το μέλλον του προσωπικού της εταιρείας θέση, αυτή της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, πρόσωπο καθαρό προϊόν του κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης, το οποίο έχει στραφεί δικαστικά κατά της εταιρείας», αναφέρει η παράταξη που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. 

Η Συμμαχία εγκαλεί τον διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά το ίδιο κάνει και η ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ (μία από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.) για τοποθετήσεις άλλων γενικών διευθυντών, κατηγορώντας τον ότι «η στελέχωση του οργανογράμματος γίνεται κυρίως από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απαραίτητα από τους πιο άξιους συναδέλφους». Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαχίνης δημιούργησε νέες διευθύνσεις στην εταιρεία και σε μία από αυτές που υπάγονται κατευθείαν στον ίδιο (Διεύθυνση Στρατηγικής Καινοτομίας) τοποθέτησε ανιψιό του που είναι υπάλληλος της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates