.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ !!!

 


Μέση αύξηση 8% σε 13.808 ζώνες, όπου εφαρμόζεται πλέον το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με τον Χρ. Σταϊκούρα να διαβεβαιώνει πως οι αυξήσεις αυτές δεν συνεπάγονται αυτόματη αύξηση του ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλοντας μείωση συντελεστών του φόρου. Οι νέες αντικειμενικές δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (δείτε στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό).

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Χρ. Τριαντόπουλος, στο 55% των ζωνών έρχονται μέσες αυξήσεις 19,5%, στο 21% η μέση μείωση φτάνει το 14,7%, ενώ για το 24% των ζωνών οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες.

Σε 133 ζώνες οι οποίες επεκτείνονται, η μέση αύξηση είναι 41%, ενώ στο 40% των 3.478 νέων εντάξεων, η μέση αύξηση είναι 26%.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2022, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι όποιες μεταβολές δεν θα φέρουν αύξηση του φόρου, καθώς σχεδιάζονται αλλαγές συντελεστών. Ανέφερε ότι θα επιβαρυνθούν περιοχές που υποφορολογούνταν τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ζώνης στη Μύκονο, όπου η τιμή ήταν 1.200 ευρώ και αυξάνεται τώρα κατά 200%.

Από την παρουσίαση των νέων τιμών δεν έλειψαν και οι βολές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς όπως σημειώθηκε, το 2018 δεν ελήφθησαν υπόψη στις αλλαγές οι εισηγήσεις των εκτιμητών.

Οι νέες τιμές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2022. Τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται στη διάθεση των φορολογουμένων σε ψηφιακή μορφή, ενώ οι δόσεις εξόφλησης του φόρου ακινήτων του επόμενου έτους θα είναι αυξημένες, με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών να ξεκινά τον Μάρτιο.

ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΕΚ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates