.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

 



Την διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισαν από κοινού το ΥΠΕΝ και το ΥΠΟΙΚ.

Με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που συνυπέγραψαν Σταϊκούρας, Σκυλακάκης, Βεσυρόπουλος και Σκρέκας, δικαίωμα υποβολής σχετικής αίτησης έχουν πλέον οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31/12/2020 και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των αιτήσεών τους.

Η αρχική ΚΥΑ εκχωρούσε δικαίωμα υποβολής αίτησης στους αποσυνδεδεμένους μέχρι 30/4/2020.

Με την προαναφερθείσα τροποποίηση, προκαλείται συνολική δαπάνη ύψους σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί από το ΥΠΕΝ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, για τα 2.580.356 ευρώ υπάρχουν εγγεγραμμένες διαθέσιμες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΝ για το 2021, ενώ τα 3.367.450 ευρώ θα καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ειδικού Λογαριασμού των Ευάλωτων του ΔΕΔΔΗΕ για φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσύνδεση θα πρέπει να αφορά την παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου, ενώ παραμένουν σε ισχύ και τα αρχικώς ορισθέντα εισοδηματικά κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του ειδικού βοηθήματος αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα:

-για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής,

-για συνολικές οφειλές 6.000-9.000 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής,

-για συνολικές οφειλές 9.000-12.000 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ 50% της οφειλής,

-για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Οι καταναλωτές εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates