.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΣΟΝ !!!

 



Κατά της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank προτίθεται να ψηφίσει, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ελληνικής τράπεζας, η Paulson & Co., όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου Dow Jones.

Σημειώνεται ότι η Paulson & Co. είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με ποσοστό που αγγίζει το 7%, με καλά πληροφορημένη πηγή να υποστηρίζει στο Dow Jones ότι αντιτίθεται στην ΑΜΚ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Τζον Πόλσον, ο οποίος είναι ένας από τους πιο μακροχρόνιους επενδυτές σε ελληνικές τράπεζες, θεωρεί ότι η Alpha Bank δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, ενώ φέρεται ότι διαφωνεί και με τη δομή της αύξησης κεφαλαίου.

Ανάλογη στάση τηρεί και η εταιρεία παροχής συμβουλών προς μετόχους Institutional Shareholder Services (ISS). Η ISS τάσσεται κατά της ΑΜΚ, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με μεγάλο discount σε σύγκριση με τη λογιστική αξία (book value), ενώ όσοι νυν μέτοχοι δεν θελήσουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ θα υποστούν αραίωση (dilution) της συμμετοχής τους.

Το δίκτυο αναφέρει ότι εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής τράπεζας τόνισε ότι η πλειοψηφία των μετόχων στηρίζουν την ΑΜΚ, ενώ ήδη έχει λάβει τη στήριξη από το ΤΧΣ το οποίο κατέχει το 11% του μετοχικού της κεφαλαίου αλλά και από άλλους σημαντικούς μετόχους. Επιπρόσθετα πρόσφατα η Schroders δημοσιοποίησε την αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική τράπεζα άνω του 5%.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο τονίζει ακόμη στο δημοσίευμά του ότι η Paulson & Co., η οποία επενδύει στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή της προηγούμενης 10ετίας, συνεχίζει να θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία έχει θετικές προοπτικές, ενώ συμμετείχε και στην πρόσφατη ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates