.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ο SSM ΠΙΕΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




SSM: Ζητάει από τις τράπεζες χρονοδιάγραμμα πώλησης 24.000 ακινήτων


Ξεκινούν προσεχώς οι επαφές των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών με τον SSM με τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών.

Τα βασικά θέματα που θα θέσει στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ο SSM ως εποπτική αρχή είναι

1)Να μειωθούν τα ακίνητα που κατέχουν, ο SSM ζητάει χρονοδιάγραμμα μείωσης των 24.000 ακινήτων που διαθέτουν οι τράπεζες.
2)Σχέδια για το πώς θα βελτιώσουν τα κέρδη τους και θα μειώσουν τα κόστη τους.
3)Πως θα μειωθούν οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Με βάση τραπεζικά στελέχη που μίλησαν στο bankingnews οι τράπεζες λόγω των NPEs και των εξασφαλίσεων που ζητούν αλλά και των πλειστηριασμών που υλοποιούνται έχουν συγκεντρώσει περίπου 24.000 ακίνητα.

Ο SSM έγκαιρα διέγνωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες συγκεντρώνουν ακίνητα και ζητάει από τις διοικήσεις να καθορίσουν χρονοδιάγραμμα μείωσης – αποεπένδυσης.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι θα χρειαστούν 3 με 5 χρόνια για να μειώσουν δραστικά την μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχουν εκτιμήσει και εισηγούνται για να επιβραδύνουν την διαδικασία επιτάχυνσης μείωσης των ακινήτων να εντάξουν στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο πολλά εκ των ακινήτων.

Έχει υπολογιστεί ότι από τα 24.000 ακίνητα θα μπορούσαν τα 8.000 με 9.000 ακίνητα να ενταχθούν στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια και 15.000 ακίνητα να πωληθούν σχεδόν 3.000 με 4.000 ακίνητα ετησίως.

Τα 24.000 ακίνητα αφορούν περιουσιακά στοιχεία που περιήλθαν στην κυριότητα των τραπεζών από πλειστηριασμούς, διαχείριση ακινήτων κ.α. και δεν αφορούν προφανώς ακίνητα για τα οποία έχουν εξασφαλίσεις ως υποθήκες σε στεγαστικά δάνεια.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates