.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα περισσότερα "κόκκινα" δάνεια στην Ευρωζώνη διέθεταν οι ελληνικές τράπεζες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα παρέμεινε στο υψηλότερο ποσοστό (37,4%) μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Ο μέσος όρος των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο ναδίρ, αγγίζοντας το 3,41% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2015. Αρκετά υψηλός διατηρείται ο δείκτης των κόκκινων δανείων και στην Κύπρο αγγίζοντας το 20% και ακολουθούν οι Πορτογαλικές τράπεζες με 10%.

Σε αντίθεση με τις επιδόσεις τους στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν αρκετά ισχυρή κεφαλαιακή θέση. Μάλιστα ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών (CET1) διαμορφώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2019 σε υψηλότερο επίπεδο (15,9%) από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (14,37%).

Στην χαμηλότερη θέση βρίσκονται, τέλος, οι ελληνικές τράπεζες με κριτήριο την ρευστότητα τους. Ο σχετικός δείκτης των ελληνικών τραπεζών είναι μικρότερος από το 150% που είναι και ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη. Τον υψηλότερο δείκτη διαθέτουν οι τράπεζες στη Σλοβενία (350%) και ακολουθούν οι Κυπριακές τράπεζες με δείκτη που κυμαίνεται στο 340%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates