.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!




Ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, γιατί όλοι ήξεραν και ξέρουν ότι η παρέμβαση των δανειστών που εξασφάλισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ από τις πρόθυμες κυβερνήσεις, είχε σαν συμφωνία να υπέρ φορολογηθούν (άδικα) οι πολίτες και να αναγκαστούν να χάσουν τα ακίνητά τους. 

Τα οποία ήρθαν να τα πάρουν τσάμπα τα funds των τραπεζών που δυστυχώς ανήκουν μετοχικά (λόγω 3ης ανακεφαλαιοποίησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) σε επενδυτικά κεφάλαια που στηρίζουν και ακολουθούν πάντα το ΔΝΤ, όταν πάει να βοηθήσει (υποδουλώσει) κάποια χώρα το ΔΝΤ.

Στις 2.239 ανήλθαν οι νέες άδειες διαμονής (χρυσή βίζα) που χορηγήθηκαν το 2019 σε πολίτες τρίτων χωρών που ταυτόχρονα απέκτησαν το δικαίωμα να διαμείνουν έως 5 χρόνια στην Ελλάδα. Οι άδειες αυτές, που είναι περισσότερες κατά +22% σε σχέση με το 2018, δόθηκαν σε αγοραστές ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Το νέο σύστημα που ψηφίστηκε το 2019 και προβλέπει τη χορήγηση άδειας και σε όσους επενδύουν σε τίτλους ή καταθέσεις, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ουσιαστική εφαρμογή, καθώς η έκδοση της σχετικής νομοθεσίας ολοκληρώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (1/1/2019 – 27/12/2019), η «επίδοση» του 2019 είναι η καλύτερη από απόψεως αριθμού αδειών από την έναρξη ισχύος του σχετικού πλαισίου».

Ταυτόχρονα όμως στην Ελληνική αγορά ακινήτων καταγράφεται σημαντική αύξηση +7% στον αριθμό των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν το 2019, σε σύγκριση με το 2018. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 18.421 πλειστηριασμοί, με τους 6.422 να διενεργούνται το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Για το 2020 έχουν προγραμματιστεί μέχρι τώρα 4.238 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αριθμός, ωστόσο που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στη διάρκεια του έτους, καθώς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e auction εγγράφονται συνεχώς νέα προγράμματα πλειστηριασμών ακινήτων, είτε από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων είτε και από ιδιώτες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates