.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑ...ΣΕ ΚΟΜΜΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΙΑ ;;;
Μοναδική προϋπόθεση είναι οι δωρεές να υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των 100 ευρώ, αλλά να μην υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος του φορολογούμενου !!!




Δωρεά σε κόμμα ή πολιτικό ;;; Μείωση 20% στο φόρο εισοδήματος !!!



Αυξημένα κίνητρα να χρηματοδοτήσουν πολιτικά κόμματα, βουλευτές και ευρωβουλευτές στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν έχουν πλέον οι φορολογούμενοι. Γιατί; Διότι με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο το ποσοστό μείωσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς αυξήθηκε από το 10% στο 20%.

Μοναδική προϋπόθεση είναι οι δωρεές να υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των 100 ευρώ, αλλά να μην υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος του φορολογούμενου.

Παράδειγμα

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή στην πράξη; Πώς εάν ένας φορολογούμενος με εισόδημα 50.000 ευρώ κάνει μια δωρεά 2.500 ευρώ σε κόμμα ή σε πολιτικό, αντί να πληρώσει φόρο 12.494 ευρώ όπως ίσχυε πριν τον τελευταίο φορολογικό νόμο (με την έκπτωση 10%), θα πληρώσει φόρο 11.111 ευρώ, ήτοι 1.383 ευρώ λιγότερα.

Να σημειωθεί πως η ιδιωτική χρηματοδότηση πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, από το ίδιο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ. Αντίστοιχα, η χρηματοδότηση υποψηφίου ή και αιρετού αντιπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το ίδιο χρηματοδότη, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Πώς διενεργείται η χρηματοδότηση


Σύμφωνα με το νόμο, κάθε χρηματοδότηση προς πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων, καθώς και προς υποψηφίους ή και αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπερβαίνει τα 500 ευρώ, διενεργείται υποχρεωτικά μόνο μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούνται από τους δικαιούχους χρηματοδότησης, με ονομαστική κατάθεση.

Η χρηματοδότηση με ποσά μικρότερα των ανωτέρω μπορεί να πραγματοποιείται με οποιαδήποτε μέθοδο επιτρέπει τη σύνδεση του προσφερόμενου ποσού με κάποιο φυσικό πρόσωπο το οποίο να μπορεί να ταυτοποιηθεί.

Σε περίπτωση χρηματοδότησης χωρίς τραπεζική κατάθεση στους προαναφερθέντες λογαριασμούς εκδίδεται υποχρεωτικά απόδειξη είσπραξης, στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός φορολογικού μητρώου ή ο αριθμός δελτίου ταυτότητας του καταθέτοντος προσώπου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates