.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΛΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...
Έχουν ήδη αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις για απολογία στα πρώτα τραπεζικά στελέχη ενώ σύντομα αναμένονται κλήσεις και στους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...




Του Χρήστου Κυμπιζή από την Κυριακάτικη Kontranews


«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει και να φαίνεται έντιμη» λέει -ελαφρώς παραλλαγμένο- το γνωστό ρητό. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση …ούτε η γυναίκα του, αλλά ούτε και ο ίδιος ο Καίσαρας φαίνεται να είναι έντιμος. Γιατί είναι τουλάχιστον ανέντιμο να παίρνεις την πρώτη κατοικία κάποιου που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο του και την ίδια ώρα να προσφέρεις ασυλία στο ίδιο σου το κόμμα.

Τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Ελιά, ΔΗ.ΣΥ, ΚΙΝ.ΑΛ ή όπως αλλιώς θα λέγεται στο μέλλον) είναι και τεράστια και απλήρωτα. Πριν μερικούς μήνες, η Κυριακάτικη Kontranews είχε δημοσιεύσει τα ολοένα αυξανόμενα χρέη της ΝΔ, παρά τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αφενός θα έβαζε φρένο στα έξοδα και αφετέρου θα υλοποιούσε ένα σχέδιο για την αποπληρωμή τους.

Χρέη που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στα λεγόμενα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τις εποχές του γαλαζοπράσινου δικομματισμού.

Θα δώσουν εξηγήσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη αναμένεται να καλέσει τραπεζίτες και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων. Διότι σκάνδαλο θεωρείται από τον απλό κόσμο, ο οποίος βλέπει να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο οποίος βλέπει κάποιους να είναι … περισσότερο ίσοι απέναντι στον νόμο από τους ίδιους. Ο οποίος βλέπει τη μία μετά την άλλη τις αιτήσεις του για δάνεια να απορρίπτονται. Δάνεια που ίσως θα έσωζαν επιχειρήσεις και σπίτια…

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις για απολογία, στα πρώτα τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, ενώ σύντομα αναμένονται κλήσεις και στους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Δεν έμεινε άπραγη η κυβέρνηση

Πάντως, πριν λίγους μήνες, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να παύσει τις διώξεις σε τραπεζίτες μέσω του νόμου 4637 του 2019, ο οποίος ορίζει ότι η ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, εάν κρίνουν ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο, τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα. Δηλαδή θα πρέπει οι τράπεζες να καταγγείλουν τον εαυτό τους…

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το εν λόγω βούλευμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και στο δικαστικό σώμα, με τον Αντεισαγγελέα ΑΠ, Γ. Παπαγεωργίου να ασκεί αναίρεση. Ο επίμαχος νόμος εξετάστηκε από τον Άρειο Πάγο και αναμένεται η απόφαση.

Σημαντικό είναι επίσης το ότι εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση πέρασε ΠΝΠ με την οποία εξαιρούνται από την αναστολή παραγραφής, που δόθηκε λόγω των κλειστών δικαστηρίων, όλες οι υποθέσεις για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, εάν και πότε, θα επιστρέψει η ΝΔ τα δάνεια που έλαβε ή θα τα φορτώσει στις πλάτες του».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για «φιλότιμες νομοθετικές προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να “αμνηστεύσει” ουσιαστικά τα τραπεζικά στελέχη και τους υπευθύνους κομμάτων αλλά και επιχειρήσεων από τις ποινικές τους ευθύνες για τα δανεικά και αγύριστα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

«Σήμερα η Δικαιοσύνη ερευνά αυτή την υπόθεση. Και είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει. Αν και κάποιοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την εμποδίσουν» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Τα δάνεια που δόθηκαν «αέρα» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015 ξεπερνούν σήμερα τα 450 εκατομμύρια με τους τόκους. Άραγε έχουν σκοπό τα δύο αυτά κόμματα να αποπληρώσουν το χρέος τους; Και αν το βάρος για το ΠΑΣΟΚ είναι δυσβάσταχτο, το ηθικό βάρος για τη ΝΔ είναι ασήκωτο… Διότι πώς μπορείς ως κυβερνών κόμμα να κυνηγάς τους οφειλέτες, την ώρα που εσύ χρωστάς τόσα εκατομμύρια; Ρητορικά ερωτήματα, που όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθούν…


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο :

  1. Οι πολιτικοί μας εκτός από προδότες είναι και κλέφτες, λαμόγια, ανοίκουν σε στοές Σιωνιστών, Σατανιστών, παιδόφιλων και λητουργούν κατ εντολή ορισμένων όπως ο Σόρος, λέσχη Μπίλντενμπεργκ, Μπιλ Γκαιτς, Φαούτσι, Ροκφελερ, κτλ. Ειναι δυνατόν αυτοί να υποστηρίξουν ένα ΚΡΑΤΟΣ? Το μόνο που κάνουν ειναι να το καταστρέφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates