.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΣΕ ΔΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ !!!

"ΠΕΡΝΑ ΕΞΩ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ" ΕΙΠΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ...
Βάσει του κάτωθι ρεπορτάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν θέλει να προχωρήσουν οι εγκλήσεις με την δικαιολογία ότι έχουν περάσει χρόνια και άρα πρέπει να καθαρίσει...Παράλληλα, Alpha+Eurobank λένε όχι στις εγκλήσεις και καθαρίζουν δικογραφίες με παραγραφή...

Ενώ βάσει των όσων περιγράφονται, ιδίως με την αναφορά στην αντιπρόεδρο της τράπεζας, γίνεται σαφές ότι αφορά την Εθνική Τράπεζα και τον Διευθ.Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά...Καθώς μόνον η Εθνική Τράπεζα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο...



Ας διαβάσουμε κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια από το ρεπορτάζ του bankingnews.gr :

Και όμως συνέβη και αυτό.

Σε διοικητικό συμβούλιο μεγάλης συστημικής τράπεζας ζήτησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο να αποχωρήσει με το πρόσχημα ότι είναι εμπλεκόμενος σε υποθέσεις που αφορούν παλαιές υποθέσεις που χρονίζουν και που την τρέχουσα περίοδο εξετάζεται εάν θα υποβληθούν εγκλήσεις ή όχι.


Για προφανείς λόγους δεν θα αναφερθούμε στο περιστατικό με ονοματεπώνυμο... αλλά φωτογραφικά θα καταστεί αντιληπτό σε ποια τράπεζα αναφερόμαστε.

Έχει ταχθεί υπέρ της άποψης ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν εγκλήσεις για υποθέσεις που αφορούν 3 ή 5 ή 7 χρόνια πίσω.

Να σημειωθεί ότι δύο τράπεζες, δύο διοικητικά συμβούλια της Eurobank και Alpha bank πήραν μια ορθή απόφαση να μην προχωρήσουν σε εγκλήσεις δηλαδή μηνυτήριες αναφορές για παρελθούσες υποθέσεις.

Να τονιστεί ότι είχε προηγηθεί επιστολή του ΤΧΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ως αναρμόδιου οργάνου – καθώς ως μέτοχος δεν έχει λογική να υποδεικνύει στο διοικητικό συμβούλιο τι πρέπει να πράξει για υποθέσεις που χρονίζουν εδώ και 3 ή 5 ή 7 χρόνια.

Το ΤΧΣ πέραν της αναρμοδιότητας του, τι έκανε τόσα χρόνια αφού παρεμβαίνει σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα του, ως μέτοχος λοιπόν τι έκανε τόσα χρόνια καθώς πολλές υποθέσεις αφορούν το μακρινό παρελθόν;


Προφανώς είναι προφάσεις εν αμαρτίαις να επικαλείται τον νέο ποινικό κώδικα και το τελικό χρονοδιάγραμμα που υπάρχει έως τις 18 Μαρτίου 2020.

Εάν δεν έχουν υποβληθεί εγκλήσεις έως τις 18 Μαρτίου, όλες οι υποθέσεις παραγράφονται.

Όμως γιατί τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών δεν πήραν μέτρα τόσα χρόνια εάν διαπίστωσαν ότι υπήρξαν παραβάσεις;

Τι συνέβη στο διοικητικό συμβούλιο μεγάλης συστημικής τράπεζας;


Το διοικητικό συμβούλιο έχει χωριστεί στην μέση, από την μια μέλη του διοικητικού συμβουλίου προερχόμενα από το ΤΧΣ και συνεπικουρούμενα από τον Πρόεδρο και την αντιπρόεδρο και από την άλλη ο διευθύνων σύμβουλος με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου συνέβη το εξής.

Ο διευθύνων σύμβουλος εισηγήθηκε να μην υπάρξουν εγκλήσεις καθώς η τράπεζα έχει πάρει μέτρα όλα αυτά τα χρόνια για να προστατεύσει τα συμφέροντα της.

Όμως σε μια συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου του επιτέθηκαν και του ανέφεραν να περάσει έξω καθώς είναι εμπλεκόμενος σε παλαιά υπόθεση οπότε δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια συνεδρίαση που αφορά τις εγκλήσεις.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της τράπεζας, έχει ταχθεί μαζί με την αντιπρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου υπέρ των εγκλήσεων.

Νέα εξέλιξη


Το bankingnews έλαβε ενημέρωση από συγκεκριμένη πηγή τονίζοντας τα εξής "δεν είναι αλήθεια ότι το διοικητικό συμβούλιο θέλει να προχωρήσει σε εγκλήσεις, είχε ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον νομικό σύμβουλο ενημέρωση για τις υποθέσεις οι οποίες δεν δίνονταν τόσο καιρό και πριν λίγες ημέρες κατατέθηκαν στοιχεία για τις υποθέσεις που θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχει εμμονή για εγκλήσεις αλλά θα πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες ενημέρωσης, ώστε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να έχουν πλήρη εικόνα"


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates