.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΓΙΑΤΙ Η VIVA «ΤΑ ΠΗΡΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Μαχαίρια βγήκαν στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με τη VIVA Wallet να κατηγορεί την Ένωση ότι χωρίζει τα μέλη της σε δύο ταχύτητες. Αιτία η παρουσίαση του project eGov-KYC του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, δηλαδή της παροχής με ηλεκτρονικό τρόπο των στοιχείων (εκκαθαριστικά, ταυτότητες, βεβαιώσεις εργασίας κ.λπ.) που προσκομίζουν οι πελάτες στις τράπεζες. 

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ οργάνωσε στις 23 Απριλίου παρουσίαση της υπηρεσίας eGov-KYC. Τα στελέχη της VIVA «τα πήραν στο κρανίο» όταν διαπίστωσαν ότι η παρουσίαση απευθυνόταν στις «μικρές» τράπεζες, αφού οι συστημικές τράπεζες είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό και συμμετείχαν στο έργο από την έναρξη υλοποίησής του, 15 μήνες πριν. Τα στελέχη της VIVA –σύμφωνα με πηγή της εταιρίας- «άστραψαν και βρόντηξαν», κατηγορώντας την Ένωση ότι λειτουργεί ως «Ένωση Συστημικών Τραπεζών», αλλά και για υιοθέτηση λογικής «δύο ταχυτήτων». 

Ο καυγάς VIVA – συστημικών τραπεζών κρατά εδώ και χρόνια και ευτυχώς –όπως δείχνει και το τελευταίο επεισόδιο- θα συνεχιστεί, καθώς η στήλη από κάτι τέτοια ζει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates