.

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ !!!

 



Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για το μήνα Μάιο, ως προς τα ενοίκια και τις αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Πρόκειται για δύο πολύ κρίσιμες παράμετρους για τη ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των εργαζομένων από ενδεχόμενες απολύσεις.

Όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει πολύ σύντομα για τα μέτρα που θα ισχύουν το Μάιο.

Τα σενάρια που παίζουν είναι τα εξής:

Κούρεμα ενοικίων

- Σενάριο 1

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο για την επαγγελματική στέγη, δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον Απρίλιο.

Οι κλειστές και σοβαρά πληττόμενες επιχειρήσεις θα έχουν απαλλαγή από το ενοίκιο και οι εμμισθωτές θα λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 60% ή 80% του μισθώματος (νομικά και φυσικά πρόσωπα αντίστοιχα).

Οι απλώς πληττόμενες θα έχουν έκπτωση 40% στο ενοίκιό τους και οι εκμισθωτές θα λαμβάνουν το 20% του μισθώματος από το κράτος ως αποζημίωση.

- Σενάριο 2.

Η απαλλαγή απο τα ενοίκια θα ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή δεν άνοιξαν το Μάιο.

Όλες οι υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και οι λιανεμπορικές, θα κερδίζουν κούρεμα 40% στο ενοίκιο.

Σε κάθε περίπτωση, τον Ιούνιο στόχος είναι να σταματήσει η συγκεκριμένη βοήθεια, ενδεχομένως πλην ελάχιστωνβ εξαιρέσεων, πχ. των τουριστικών, καθώς η αγορά θα ανοίξει 15/5.


Ανστολές συμβάσεων - ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Σε κάθε περίπτωση οι κλειστές επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα λαμβάνουν επίδομα 534 ευρώ από το κράτος για όλο το μήνα.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν οι αναστολές συμβάσεων θα είναι δυνατές και από επιχειρήσεις που είναι πλέον κανονικά ανοικτές.

Επιπλέον, αναμένεται να επεκταθεί για πληττόμενες επιχειρήσεις το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας έως και το Σεπτέμβριο.

Εξάλλου, όσοι εργαζόμενοι μπουν στα δύο μέτρα, θα κερδίζουν 40% έκπτωση στο ενοίκιο της κύριας κατοικίας ή της φοιτητικής στέγης του τέκνου τους.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates