.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Εκ του σύνεγγυς παρακολουθούν οι "θεσμοί" την εξέλιξη των πλειστηριασμών που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται από χθες αποκλειστικά με ηλεκτρονική μορφή. 

Το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της διαδικασίας επικεντρώνεται όχι μόνο στην αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών που θα διενεργούνται εφεξής σε τακτική ροή, αλλά κυρίως στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας των εμπλεκομένων στη διαδικασία.

Και αυτό διότι πέραν της προστασίας που παρέχεται στους συμβολαιογράφους, ζήτημα προστασίας θα ανακύψει για τους δικαστικούς επιμελητές και για την απόδοση ακινήτων στους νέους ιδιοκτήτες που θα αναδειχθούν από τους πλειστηριασμούς.

Ο αριθμός των πλειστηριασμών είναι ακόμη πολύ μικρός - για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 56 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί -, ωστόσο αναμένεται σύντομα σημαντική αύξησή τους. Η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα συμβαδίσει με τη διενέργειά τους και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας (κάτι που θα γίνει με πρωτοβουλία του επισπεύδοντα) και με την αύξηση στην πιστοποίηση των συμβολαιογράφων.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μέχρι στιγμής πάνω από 200 είναι οι ενεργοί συμβολαιογράφοι, ενώ πάνω από 400 έχουν εγγραφεί. Μόνο από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Κέρκυρας δεν υπάρχει ακόμη καμία πιστοποίηση συμβολαιογράφου. Ωστόσο, και από τον Σύλλογο αυτό αναμένονται οι πρώτες πιστοποιήσεις, ενώ παράλληλα ήδη έχουν μεταφερθεί να γίνουν στην Αθήνα οι μεγάλοι τοπικοί πλειστηριασμοί (αφορούν ξενοδοχεία).

Στη χθεσινή εκκίνηση αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκαν λιγότεροι από είκοσι πλειστηριασμοί από τους οποίους γόνιμοι ήταν το ένα τρίτο. Το άλλο 1/3 ανεστάλη με πρωτοβουλία της επισπεύδουσας τράπεζας, καθώς είχε προηγηθεί διακανονισμός της οφειλής με τον οφειλέτη δανειολήπτη. Όσο για το υπόλοιπο 1/3 των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχαν αναρτηθεί, οι ενδιαφερόμενοι είχαν ειδοποιηθεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ότι οι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονταν, καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον και θα κηρύσσονταν άγονοι.

Την τελευταία αυτή κατηγορία, δηλαδή πλειστηριασμό που ήταν γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, έσπευσαν χθες να εμποδίσουν μέλη συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, "ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με τις συνήθεις πλέον μεθόδους διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης συλλογικότητες, πρωτοστατούντος προσώπου με κορυφαίο πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, αφορά υψηλή οφειλή και είχε αναβληθεί καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο (ήδη ματαιωμένος) πλειστηριασμός τον οποίο έσπευσαν να αποτρέψουν οι αντιδρούντες στους πλειστηριασμούς αφορούσε ακίνητο συζύγου επωνύμου προσώπου για οφειλή ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του o Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι για την αναβολή είχαν ενημερωθεί από την περασμένη Παρασκευή όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι. "Για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες με τη γνωστή πλέον συμπεριφορά τους δεν προσδίδουν κάτι ουσιαστικό στο κοινό συμφέρον. Με τον δρόμο που έχουν επιλέξει το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται", καταλήγει η ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των συλλογικοτήτων προχώρησαν χθες και σε "εφόδους" στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ επιχείρησαν να εισβάλουν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας 62, όπου διενεργούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά απετράπησαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει πως όσοι παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς και απειλούν ή προπηλακίζουν τους συμβολαιογράφους θα διώκονται αυτεπάγγελτα. Συγκεκριμένα, για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων, οι οποίοι διενεργούν πλειστηριασμούς, προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση.

Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι παρακωλύουν πλειστηριασμούς, θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατηγορίες, χωρίς να χρειάζεται ο συμβολαιογράφος ή ο επισπεύδων (τράπεζα ή φορέας του Δημοσίου) να υποβάλει μήνυση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.




ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates