.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ !!!

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
Σε προσωρινή αργία τέθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας Ίλμαρ Ρίμσεβιτς ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματίστηκε, την ίδια ώρα που το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας κλονίζεται από τις καταγγελίες ότι μια κορυφαία τράπεζα εμπλέκεται σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.




Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Λετονίας Μάρις Κουτσίνσκις αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι ο Ρίμσεβιτς τέθηκε σε αργία καθώς η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς ερευνά τον ισχυρισμό ότι ζήτησε να δωροδοκηθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο κεντρικός τραπεζίτης, που συνελήφθη και ανακρίθηκε το Σαββατοκύριακο, κατήγγειλε μια "εκστρατεία σπίλωσης" εναντίον του διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε χρήματα.


Επισημαίνεται ότι, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάρις Κουτσίνσκις είπε ότι η καταγγελία σε βάρος του Ρίμσεβιτς προήλθε από τη μικρή τράπεζα Norvik Bank.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της, ο Γκριγκόρι Γκουσέλνικοφ, δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις οποιασδήποτε παρατυπίας εκ μέρους του κεντρικού τραπεζίτη, μολονότι "του ζητήθηκε κατ' επανάληψη", τόνισε.


ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates