.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΣΕ 6 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ !!!

 



Ποινές κάθειρξης από έξι μέχρι οκτώ χρόνια στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έξι άτομα, που καταδικάστηκαν επειδή έκλεψαν από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού 300.000 λίτρα πετρελαίου, ποσότητες που διακινήθηκαν στη συνέχεια λαθραία στην αγορά.

Ανάμεσα σ' αυτούς που κρίθηκαν ένοχοι είναι κι ένας πρώην υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες. Παράλληλα, αναζητείται ακόμη ένας κατηγορούμενος, που φυγοδικεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου προέρχονταν από αγωγούς, που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ η αξία τους αποτιμήθηκε σε 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, από τη μετέπειτα λαθροδιακίνηση προέκυψε ότι, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασαν τις 166.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ότι, διέπραξαν πέντε κλοπές και επτά απόπειρες, κατά το διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014.

Σημαντικός ρόλος αποδίδεται σε πρώην υπαξιωματικό, που καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη και είναι αυτός, που το κρίσιμο χρονικό διάστημα υπηρετούσε στην 3η ΔΑΚΑ, η οποία εδρεύει στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης και είναι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των αγωγών πετρελαίου του Στρατού και των φρεατίων τους.


Παρά το ότι, είχαν γίνει καταγγελίες για κλοπή καυσίμων, η αποκάλυψη των δραστών έγινε έγινε τυχαία, όταν το Νοέμβριο του 2014, έπεσε ένα αυτοκίνητο τους, σε αρδευτικό κανάλι, σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το όχημα, που έσερνε τρέιλερ, ήταν γεμάτο, με σωλήνες, εξαρτήματα και μηχανήματα μετάγγισης καυσίμων, με αποτέλεσμα, να κινητοποιηθούν οι Αρχές, που ενεργοποίησαν μηχανισμό καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων.


Από την άρση απορρήτου, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Στις απολογίες τους και οι έξι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενω κάποιοι από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκαν ότι, βρέθηκαν στο σημείο για να φωτογραφίσουν την περιοχή και να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε μελλοντική αναζήτησης χρυσού!

Η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη τους, τονίζοντας ότι μετά την αποκάλυψη της δράσης τους σταμάτησαν τα κρούσματα κλοπών πετρελαίου στο νομό Θεσσαλονίκης και στις γειτονικές περιοχές.

Μετά την καταδίκη τους, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της εμφάνισης, μία φορά τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.

 

ΠΗΓΗ

https://dikografies.blogspot.com/2022/02/blog-post_699.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates