.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

BLOOMBERG: ΡΩΣΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΧΑΣΑΝ 39 ΔΙΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ !!!

 



Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 39 δισ. δολάρια σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά από την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι ζημιές προήλθαν από όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Ο δείκτης αναφοράς του ρωσικού χρηματιστηρίου MOEX Russia έκλεισε 33% χαμηλότερα στη Μόσχα, σημειώνοντας την πέμπτη χειρότερη βουτιά στην ιστορία του, σε τοπικό νόμισμα. Ήταν η πρώτη φορά μετά το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987 που μια τόσο μεγάλη πτώση έπληξε μια αγορά αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η UBS Group, στο μεταξύ, πυροδότησε margin calls (μηχανισμός κάλυψης διαφορών αποτίμησης) σε ορισμένους πελάτες της που χρησιμοποιούν ρωσικά ομόλογα ως εγγύηση για τα χαρτοφυλάκια τους, σύμφωνα με το Bloomberg News. Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της ελβετικής τράπεζας υποστηρίζει ότι εξυπηρετεί τους μισούς από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Μία από τις χειρότερες κρίσεις ασφαλείας στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απειλεί να εντείνει την πτώση των αγορών της περιοχής, αλλά ειδικά της Ρωσίας, η οποία έχει πληγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ομάδα μεγιστάνων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του Gennady Timchenko, υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις για τους δεσμούς τους με τον Πούτιν.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη που θέλουν να τους χτυπήσουν άμεσα», είπε για τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους σε συνέντευξή του ο Κρις Μίλερ, συνδιευθυντής του προγράμματος Ρωσία και Ευρασία στη Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts. «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν καλά νέα στις κυρώσεις για αυτούς».

Η καθαρή περιουσία του Vagit Alekperov, προέδρου της Lukoil, κατέγραψε απώλειες ρεκόρ. Μειώθηκε σχεδόν κατά 1/3 σε μια μέρα, υποχωρώντας περίπου 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου με έδρα τη Μόσχα υποχώρησαν κατά περίπου 33% την Πέμπτη.

Ο Alexey Mordashov, πρόεδρος της χαλυβουργίας Severstal, έχασε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Vladimir Potanin, πρόεδρος της Norilsk Nickel και επί του παρόντος ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, έχασε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Alekperov και ο Timchenko έχουν χάσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας φέτος, ή περισσότερο από το 40% της περιουσίας τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates