.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ: ΟΤΑΝ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

 


Τι μετέδιδε στις 4/7/2021 το himara.gr


Πλήγμα στους γηγενείς Έλληνες της Ουκρανίας προκαλούν οι πρόσφατες αποφάσεις του ακροδεξιού καθεστώτος στην Ουκρανία, το οποίο έχει βαλθεί να εξαφανίσει τις εθνικές μειονότητες από την χώρα.

Όπως αναφέρουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το ουκρανικό καθεστώς με νόμο που πέρασε στο Κοινοβούλιο, δεν αναγνωρίζει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Ουκρανίας που ξεπερνά τους 150 χιλ. Έλληνες, η οποία ζει και ακμάζει επί αιώνες στην περιοχή. Πόλεις όπως η Μαριούπολη, αλλά και η Κριμαία, η οποία από το 2014 αποτελεί μέρος της Ρωσίας, αποτελούν κοιτίδες του ελληνισμού.

Ωστόσο εκείνο που φαίνεται να επηρέασε το ουκρανικό καθεστώς ώστε να λάβει αυτή την απόφαση, είναι και πάλι τουρκικός δάκτυλος, μιας και η Ουκρανία, αν και εξαφανίζει τους Έλληνες και τους Ρώσους από την χώρα, αναγνωρίζει τους τουρκογενείς Τατάρους, που φαίνεται να αποτελεί αντάλλαγμα της αμυντικής συμφωνίας Ζελένσκι – Ερντογάν.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αναμένεται την Δευτέρα με την επίσκεψη Δένδια στην Ουκρανία, να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αναγνώρισης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Ουκρανίας, σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα οφείλει να αποσύρει κάθε στήριξή της από την Ουκρανία.

Για ακόμη μία φορά η Τουρκία επιλέγει να πλήξει και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, προσπαθώντας να προκαλέσει ταραχή σε μέρη όπου διαβιοί γηγενής ελληνισμός. Μια τέτοια κίνηση ίσως προμηνύει και νέες αναταράξεις και στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει άμεσα αυτή το τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates