.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) ανακοίνωσε επισήμως πλέον την έναρξης λειτουργίας της πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ο κόμβος αυτός, με το όνομα EuReCA, όχι μόνο θα εντοπίζει εγκαίρως και θα ελέγχει ύποπτες συναλλαγές, αλλά ελέγχει και την αποτελεσματικότητα των τραπεζών και αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την καταστολή του ξεπλύματος χρήματος. Συγκεκριμένα, όλοι οι συνδεδεμένοι οργανισμοί, στην πραγματικότητα πρέπει να αναφέρουν τα πάντα και όλες τις πληροφορίες εντοπισμού κάθε περίπτωσης που αποτελεί:

α) ένδειξη ξεπλύματος.

β) πιθανή ένδειξη για ξέπλυμα.

γ) αδυναμία ενός συστήματος που εντοπίστηκε από τον EuReCA ή από κάποιον άλλον οργανισμό ή αρχή σχετικά με τη συμμόρφωση και τον έλεγχο του ξεπλύματος χρήματος.

Όλα τα στοιχεία αυτά θα διαβιβάζονται στην αγγλική γλώσσα και θα γίνονται ταυτόχρονα διαθέσιμα σε όλες τις ευρωπαϊκές εποπτικές και διωκτικές αρχές. Επίσης, το EuReCA θα είναι υποχρεωμένο να δίνει πληροφορίες και να αναλύει δεδομένα προκειμένου να βοηθά διωκτικές αρχές σε ελέγχους τους.

Επιπλέον, θα πρέπει να απαντά εγκαίρως σε ερωτήματα που μπορεί να προέλθουν από αρμόδιες αρχές και να παραδίδει με δομημένο τρόπο όλες τις σχετικές πληροφορίες που συνδέονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση που μπορεί να έχουν προέλθει από διαφορετικές υπηρεσίες ανά την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates