.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ;;; FORBES: 7,2 ΔΙΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 !!!

 



Του Jonathan Ponciano

Καθώς μετρά αντίστροφα η ώρα για να λήξει το εθνικό μορατόριουμ εξώσεων, που απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να κάνουν έξωση στους ενοικιαστές έως τις 31 Δεκεμβρίου, περίπου 1,3 εκατ. αμερικανικά νοικοκυριά θα χρωστούν σε απλήρωτα ενοίκια 7,2 δισ. δολ. έως το τέλος του χρόνου. Κάτι που μεταφράζεται σε 5.400 δολ. για κάθε νοικοκυριό, σύμφωνα με τη νέα 28σέλιδη έκθεση της FED στην πολιτεία της Φιλαδέλφεια, στην οποία αποτυπώνεται η πίεση που έχουν υποστεί όσοι Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας και ενοικιάζουν τις κατοικίες τους.


Σημαντικά γεγονότα

-Το χρέος των ενοικίων, παρά τις έκτακτες οικονομικές παροχές της αμερικανικής κυβέρνησης, εκτινάχθηκε καθώς αρκετοί εργαζόμενοι που χρειάζονταν αυτή την οικονομική παροχή δεν ήταν επιλέξιμοι.


-Τα νοικοκυριά των μη λευκών, αν και είναι λιγότερα από το ήμισυ όλων των νοικιασμένων νοικοκυριών, εκτιμάται ότι έως το τέλος του χρόνου θα αποτελούν το 58% αυτών που θα χρωστούν ενοίκια.

-Η μελέτη συμπεραίνει πως τα νοικοκυριά σε ενοίκιο θα χρειαστούν νέα οικονομική βοήθεια, για να αποφευχθεί κύμα εξώσεων μόλις λήξει το μορατόριουμ στις 31 Δεκεμβρίου.

-Τέλος, παράγοντες όπως το κόστος στέγασης οδήγησε σε αύξηση των απλήρωτων ενοικίων σε πολιτείες που επλήγησαν σημαντικά. Στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια, το 5,6% και το 5,4% των ενοικιαστών αντιστοίχως αναμένεται να χρωστούν τον Δεκέμβριο.
Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

"Αν και το εθνικό μορατόριουμ εξώσεων έχει προστατεύσει αρκετούς ενοικιαστές από το να χάσουν το σπίτι τους εν μέσω της πανδημίας, στο περιθώριο έχουν τεθεί πολλές κατηγορίες ενοικιαστών. Πρόκειται για εργαζομένους που δεν έλαβαν κάποια μορφή οικονομικής στήριξης", υπογραμμίζεται στην έκθεση της FED.
Τεράστια νούμερα

7,509,255. Τόσα είναι τα αμερικανικά νοικοκυριά -σε σύνολο 32 εκατ.- που έμειναν χωρίς εργασία από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο.

Επίσης, ακόμη 787,000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για το έκτακτο επίδομα την τελευταία εβδομάδα. Αν και είναι λιγότεροι από όσους ανέμεναν οι οικονομολόγοι, παραμένουν σε πολύ υψηλά ιστορικά επίπεδα. 

 

ΠΗΓΗ

https://www.capital.gr/forbes/3490256/ipa-ta-7-2-dis-dol-tha-aggixoun-ta-aplirota-enoikia-os-to-telos-tou-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates