.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!



Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες βλέπουν μαύρη την οικονομική τους κατάσταση


Με μελανά χρώματα περιγράφουν την οικονομική τους κατάσταση εν μέσω πανδημίας, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, έχοντας τα πρωτεία από πλευράς αρνητικών εκτιμήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, 80% των Ελλήνων ( 8 στους 10) έχουν ήδη δει ή αναμένουν να δουν την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το 80% είναι το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Ειδικότερα, το 50% των Ελλήνων απάντησε ότι έχει ήδη δει την οικονομική του κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων να είναι σαφώς μικρότερο, στο 31%. Επίσης, 30% των Ελλήνων αναμένει δυσμενή εξέλιξη στα οικονομικά του, με το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων να είναι 26%.

Συνεπώς, αθροιστικά 57% των Ευρωπαίων έδωσαν αρνητική απάντηση για την σημερινή ή την μελλοντική οικονομική τους κατάσταση, με το αντίστοιχο ποσοστό για τους Έλληνες να εκτοξεύεται στο 80%.

Σημειώνεται, ότι το Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άνοιξη του 2021 διεξήχθη από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 12 Απριλίου σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και ολοκληρώθηκε με διαδικτυακές συνεντεύξεις όπου αυτό ήταν απαραίτητο, δεδομένων των περιορισμών λόγω πανδημίας. Διεξήχθησαν 26.669 συνεντεύξεις συνολικά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates