.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΔΟΓΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ VS ΔΟΓΜΑ ΝΤΡΑΓΚΙ: Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΕΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η Ελλάδα θα πει για μια ακόμα φορά ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους Γερμανούς ή θα στηρίξει την φωνή της λογικής ;;;




Το μήνυμα του Σόιμπλε στον Ντράγκι

Από το powergame.gr

-Κι εκεί που πηγαίνει ν’ ανοίξει ο διάλογος για χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και για αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου τα κράτη μέλη να έχουν περισσότερες δυνατότητες να στηρίξουν την οικονομία τους στο πρώτο – δύσκολο – διάστημα της πανδημικής εποχής, «χτυπά» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής σήμερα αλλά, διαχρονικά, «θεματοφύλαξ» της δημοσιονομικής ορθοδοξίας στο ευρωπαϊκό συλλογικό υποσυνείδητο, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει σε άρθρο του στους χθεσινούς Financial Times:

«Η εμπειρία δείχνει ότι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί σε χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους είναι σχεδόν ανέφικτοι χωρίς εξωτερική πίεση. Εάν τα μέλη μιας συνομοσπονδίας κρατών αφεθούν να πάρουν μόνα τους αποφάσεις, τότε είναι πιθανό να υποκύψουν στον πειρασμό να σωρεύσουν χρέος δαπάνες της κοινότητας», προσθέτει και «καρφώνει» με ευφυή – είναι η αλήθεια – τρόπο τον Μάριο Ντράγκι, στον οποίο εναπόκεινται οι ελπίδες του Νότου για να πάρει σχετική πρωτοβουλία:

«Έχω συζητήσει αυτόν τον «ηθικό κίνδυνο» με τον Μάριο Ντράγκι σε πολλές περιπτώσεις. Πάντα συμφωνούσαμε ότι, δεδομένης της δομής της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, η ανταγωνιστικότητα και η βιώσιμη οικονομική πολιτική είναι ευθύνη των κρατών – μελών. Είμαι σίγουρος ότι σκοπεύει να τηρήσει αυτήν την αρχή και ως πρωθυπουργός της Ιταλίας». Το έστειλε για ακόμη μία φορά το μήνυμα ο Γερμανός πολιτικός αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο να συμφωνήσει μαζί του ο Ντράγκι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates