.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΥΡΑΓΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΦΕΥΓΟΥΝ" ΤΗΝ COMMERZBANK ΑΠΟ ΤΟΝ DAX !!!



Συγκριτικά με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές, όσον αφορά την χρηματιστηριακή τους αξία, οι δύο γερμανικές τράπεζες βρίσκονται πολύ μακριά

Υποβιβάζεται η Commerzbank, ιδρυτικό μέλος του DAX, από την 30άδα των μεγαλύτερων εισηγμένων γερμανικών επιχειρήσεων, και μάλιστα 30 χρόνια μετά τον ιωβηλαίο. Η αξιολόγηση γίνεται κάθε τρεις μήνες από το γερμανικό χρηματιστήριο με βάση τον όγκο εμπορικών συναλλαγών και την χρηματιστηριακή αξία μιας εταιρείας. Σύμφωνα με το τελευταίο κριτήριο η αξία της Commerzbank δεν ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι η χρηματιστηριακή αξία της Deutsche Bank φτάνει τα 21 δισ. ευρώ, ενώ συγκριτικά με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές οι δύο γερμανικές τράπεζες βρίσκονται πολύ μακριά. Η γαλλική BNP αγγίζει τα 65 δισ. ευρώ,ενώ η ισπανική Santander ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ.ΦΥΣΙΚΑ η διαφορά με τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι εισηγμένα στη Wall Street είναι ακόμη πιο μεγάλη, τεράστια θα λέγαμε.

Το ΔΣ της τράπεζας που εν μέρει κρατικοποιήθηκε από το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το ενδεχόμενο υποβάθμισης της τράπεζας. 

Ο επικεφαλής της Μάρτιν Τσίλκε τονίζει ότι «για τους πελάτες μας και τις συναλλαγές μας δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, ούτε και για τη σημασία της τράπεζας στη γερμανική οικονομία».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates