.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ALPHA BANK: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ+ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παράταση δύο εβδομάδων δόθηκε από την Alpha Bank και τον χρηματοοικονομικό της σύμβουλο Citigroup στην προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Jupiter).

Η παράταση δόθηκε κατόπιν αιτήματος κάποιων εκ των πέντε επενδυτών που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και διενεργούν due diligence. Έτσι, οι δεσμευτικές επαναπρογραμματίστηκαν να κατατεθούν στις 5 Οκτωβρίου, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε κατάθεση στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr στη δεύτερη φάση, μετά την αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών, συμμετέχουν τα funds Apollo, Lone Star, Fortress, Centerbridge και PIMCO.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: α) «κόκκινα» δάνεια περίπου 500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.700 ακινήτων και β) ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην τράπεζα, ανακτήσιμης αξίας περίπου 54 εκατ. ευρώ.

Η αξία των 1700 ακινήτων, που αποτελούν τις εξασφαλίσεις του χαρτοφυλακίου δανείων, υπολογίζεται στα 450 εκατ. ευρώ, ενώ η σύνθεση της αξίας των εξασφαλίσεων, ανά κατηγορία ακινήτων, είναι η εξής: το 36% προέρχεται από ξενοδοχειακά καταλύματα, το 25% από κατοικίες, το 23% από εμπορικά ακίνητα και το υπόλοιπο 16% από άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Το 28% των ενεχυριασμένων ακινήτων βρίσκεται στην Αττική, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα προς πώληση ακίνητα, που έχουν περιέλθει στην κατοχή της τράπεζας, ανέρχεται σε 70%.

Συνολικά η ανακτήσιμη αξία του συνολικού χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 504 εκατ. ευρώ (450 εκατ. η αξία των εξασφαλίσεων των δανείων συν 54 εκατ. η αξία των ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κατοχή της τράπεζας). Πρόκειται για υψηλή ανακτήσιμη αξία σε σχέση με την ονομαστική αξία των δανείων.

Από την άλλη είναι εμφανές ότι η μέση αξία του ακινήτου είναι χαμηλότερη από αυτή του project Amoeba, γεγονός που αυξάνει τον όγκο προεργασίας και παίζει ρόλο στα μοντέλα ανάκτησης που επεξεργάζονται οι επενδυτές πριν την υποβολή των τελικών προσφορών.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates