.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ & ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο Α.ΦΛΩΡΟΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ(ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ) - ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ...
Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, που συνεδρίασε την Παρασκευή με διαδικασίες εξπρές μετά την εισαγγελική έφεση κατά του βουλεύματος που διέταξε την υφ' όρων απόλυση του Άρη Φλώρου, αποφάνθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή !!!



Είχε προηγηθεί η προσαγωγή και η εν συνεχεία σύλληψη του Άρη Φλώρου από τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Ο Φλώρος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο AQUA MARINE της Γλυφάδας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο προσφάτως αποφυλακισθείς επιχειρηματίας επιστρέφει στη φυλακή για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Υπενθυμίζεται, ότι έφεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που αποφυλάκισε τον Αρ. Φλώρο άσκησε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, με αποτέλεσμα η υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό αναπηρίας 70% να οδηγηθεί προς νέα δικαστική κρίση.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών - Γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής ο Άρης Φλώρος

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας με διαδικασίες εξπρές συγκροτήθηκε και συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής και τελικώς αποφάνθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή η εισαγγελική έφεση.

Ανάλογη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, που ακυρώνει αυτό που εξέδωσε το πρωτοβάθμιο δικαστικό συμβούλιο, εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Το διατακτικό του νέου βουλεύματος, που ιδατάσσει τη σύλληψη του Άρη Φλώρου διαβιβάστηκε από τον κ. Σοφουλάκη στη ΓΑΔΑ. Έτσι η προσαγωγή του 39χρονου επιχειρηματία, που είχε γίνει νωρίτερα για "διασφάλιση διαφυγής", μετατράπηκε σε σύλληψη,

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τη σύλληψη του Άρη Φλώρου επιβεβαίωσε η ΓΑΔΑ αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωση: «Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση»

Οι καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο 39χρονος επιχειρηματίας προσήχθη αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Βούλας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Η προσαγωγή έγινε μετά από πληροφορίες των αρχών σύμφωνα με τις οποίες ο Άρης Φλωρος είναι ύποπτος φυγής. Μάλιστα δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι την εντολή για την προσαγωγή του Άρη Φλώρου έδωσε το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, λίγο πριν ξεκινήσει τη συνεδρίασή του. Έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή για να διασφαλίσουν ότι ο Άρης Φλώρος δεν θα διαφύγει.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν πως ο Άρης Φλώρος στο πλαίσιο του αιτήματός του για υφ' όρων απόλυσή του για λόγους υγείας είχε δηλώσει στις αρχές ως τόπο κατοικίας του το Ψυχικό. Ωστόσο την Παρασκευή βρέθηκε στο σπίτι φίλης του στη Γλυφάδα και αυτό ήταν το γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές.

Η παραγγελία του Χαρ. Βουρλιώτη


Της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Καλλιρόη Λάμπρου, γιατρός: Ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το «documentonews.gr». Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυπόστατη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, η γιατρός Καλλιρόη Λάμπρου, η οποία φέρεται να υπογράφει σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ανέφερε ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Αναλυτικότερα, η κ. Λάμπρου σε δήλωσή της στο news247.gr, αναφέρει τα εξής:

«Σας γράφω από το εξωτερικό όπου έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωριζω.

Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου»

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

ΙΣΑ: Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα αναλάβει την εκδίκαση και την τιμωρία ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων

Στο μεταξύ, με αφορμή τις αποκαλύψεις αναφορικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον Άρη Φλώρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση, θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Ο ΙΣΑ για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Παράλληλα, ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates