.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ...ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!

ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο το θέμα της ρευστότητας στην οικονομία προκαλεί ο ΥΠΟΙΚ. Στο επίκεντρο η χορήγηση δανείων.




Σταϊκούρας καλεί τραπεζίτες στη Βουλή για το θέμα της ρευστότητας


Ανεβάζει την πίεση στο τραπεζικό σύστημα για αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον Χρήστο Σταϊκούρα να ζητά ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο ακριβώς το θέμα της ρευστότητας στην οικονομία.

Την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί πως θα ζητήσει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής αναφορικά με τη ρευστότητα που χορηγείται από το τραπεζικό σύστημα και χθες ο υπουργός απέστειλε το σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Καλογιάννη.

Με το αίτημά του αυτό ζητεί να κληθούν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση, συζήτηση και κατάθεση απόψεων και θέσεων επί του ζητήματος της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων. Ζητεί, επίσης, να κληθούν να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2022.

Στις πιέσεις του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των χορηγήσεων, τραπεζικές πηγές αντιτάσσουν την απροθυμία πολλών επιχειρήσεων να δανειστούν δεδομένου ότι έχουν σωρεύσει πλεονάζουσα ρευστότητα, όπως δείχνει άλλωστε και η ραγδαία αύξηση των καταθέσεων στους μήνες της πανδημίας με φόντο πακέτα μέτρων στήριξης που υπερβαίνουν συνολικά τα 41 δισ. ευρώ. Επικαλούνται επίσης το ότι οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα τραπεζικά κριτήρια δανεισμού προκειμένου να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά «κόκκινων δανείων».

Όλες οι πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα στο πλαίσιο της σύγκλισης της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Την Τρίτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τον Οργανισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Σταϊκούρας είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει «το ταχύτερο δυνατόν, σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, παρουσία του τραπεζικού συστήματος, για να συζητήσουμε για ακόμα μία φορά το θέμα της ρευστότητας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates