.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΒΟΜΒΑ ΠΛΙΩΤΑ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΚΥΑ !!!




Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Πλιώτας με εγκύκλιο για τα δικαιώματα κάποιου που συλλαμβάνεται, υποσημειώνει τα εξής:

I. Μη συναινούντος του εν λόγω κρατουμένου δεν μπορεί να εξαναγκασθεί να υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

II. Οι διατάξεις του ΚΠΔ περί της (ταχείας) προσαγωγής του ενώπιον του Εισαγγελέα ή του Ανακριτή, δηλαδή τα άρθρα 275, 276, 279, 417-419 ΚΠΔ, ισχύουν και είναι εφαρμοστέα. Τα οριζόμενα στις ΚΥΑ δεν καθιστούν ανενεργείς τις ρυθμίσεις του ΚΠΔ, οι οποίες, άλλωστε, αποτελούν «εκτελεστικές» του άρθρου 6 του Συντάγματος διατάξεις και συμπλέουν με το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ.

Αλλά αν για έναν συλληφθέντα η κρατούμενο, είναι δικαίωμα του αναφαίρετο να μην εξαναγκαστεί σε σελφ τεστ, που θεωρείτε Ιατρική Πράξη, προστατευόμενος από τα άρθρα του ΚΠΔ, και ΟΤΙ μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, δε μπορεί να καταργήσει νόμους που απορρέουν από τα άρθρα του συντάγματος (άρθρο 6) που αφορά τις διαδικασίες σύλληψης αλλά που είναι συνεφαρμόζεται σε συνδυασμό με το άρθρο 5 και 7 του συντάγματος.

Άρα μια Κοινή Υπουργική Αποφαση (ΚΥΑ) δε μπορεί να καταργεί και άρθρα του συντάγματος και διεθνείς συμβάσεις.

«Όρια όμως των νομοθετικών περιορισμών συνιστούν αφενός το απαραβίαστο του πυρήνα του δικαιώματος ,το οποίο προκύπτει από το ά. 2§1 του Συντάγματος, ,που κατοχυρώνει την ανθρώπινη αξία, και ως εκ τούτου απαγορεύει την προσβολή του πυρήνα των συνταγματικών δικαιωμάτων καθώς ο πυρήνας των δικαιωμάτων συνιστά στοιχείο της ανθρώπινης αξίας, η οποία δεν υπόκειται σε περιορισμούς και αφετέρου η αρχή της αναλογικότητας, που κατοχυρώνεται από το ά. 25§1 εδ.δ’ του Συντάγματος.

Παράδειγμα: Συλαμβάνεται κάποιος και πάει στο αυτόφωρο επειδή δεν είχε κάνει ραπιντ η σελφ τεστ και τον πάνε στον ανακριτή η εισαγγελέα. Εκεί του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να αρνηθεί την Ιατρική Πράξη.

Δηλαδή ως ελεύθερος και υγιής πολίτης, χάνεις το δικαίωμα του να αρνηθείς την επιβολή μιας Ιατρικής Πράξης, που εμποδίζει την ελευθερία των ατομικών σου δικαιωμάτων, την μετακίνηση σου, η την επίσκεψη σου σε χώρους, είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς η δημοσίων θεαμάτων και διασκέδασης και την ανακτάς ως κρατούμενος;



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates