.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

 


Το ηλεκτροσόκ του ρεύματος


Χαίρετε! Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά αν εξαιρέσουμε την πανδημία, που λίγο πολύ ξέρουμε πού βαδίζουμε σαν χώρα και προετοιμαζόμαστε, οι ανατιμήσεις στην ενέργεια εξελίσσονται στον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, καθώς η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους κάνει πολύ δύσκολο τον φετινό χειμώνα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και δεν είναι υπερβολές της αγοράς, επειδή με τη διαστημική άνοδο των διεθνών τιμών ρεύματος, τα 150 εκ. ευρώ της επιδότησης των λογαριασμών -που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ- δεν θα επαρκέσουν να καλύψουν τις λυπητερές που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές ούτε για έναν μήνα.

Ήδη, οι λογαριασμοί Αυγούστου – Σεπτεμβρίου -που εκδίδονται από ιδιώτες προμηθευτές- συνοδεύονται με αυξήσεις στο ρεύμα πάνω από 40% και ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μία ένδειξη τι μας περιμένει (σε πραγματικό λογαριασμό, που παραλήφθηκε χθες) είναι ότι σε νοικοκυριό με κατανάλωση 297 κιλοβατώρες, η ρήτρα αναπροσαρμογής του κόστους προμήθειας (λόγω εκτίναξης της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος) είναι 43,3 ευρώ. Όταν για το κόστος ηλεκτρισμού για την κατανάλωση ρεύματος είναι 33 ευρώ! Αν υπολογίσουμε και τα 9 ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση από τον επόμενο μήνα, τα 43,3 ευρώ υποχωρούν στα 34,3 ευρώ που είναι η πραγματική πρόσθετη δαπάνη για τους καταναλωτές, χωρίς να υπολογίζονται και επιπλέον βάρη από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Με άλλα λόγια, καταρρέει η ρητορική για μικρή επιβάρυνση από 1 έως 2 ευρώ τον μήνα. Για αυτό, λίαν συντόμως, να περιμένετε αύξηση του κονδυλίου για τις επιδοτήσεις χωρίς -μεταξύ μας- να έχω τη βεβαιότητα ότι θα απαλύνει αρκετά τις βαθιές πληγές που δημιουργεί στους καταναλωτές η ξέφρενη αύξηση των διεθνών τιμών του ρεύματος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates