.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 96.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ 7 ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Οι τράπεζες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι η JP Morgan Chase & Co , η Royal Bank of Scotland Group, η Deutsche Bank, η Citigroup Inc, η Barclays, η Société Générale και η Credit Suisse Group !!!


Μία σειρά προστίμων που ανέρχονται συνολικά στα 96,3 εκατομμύρια ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελβετία σε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, κατηγορώντας τες για συμμετοχή στο σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων, κατά τη διάρκεια των ετών που προηγήθηκαν της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η απόφαση της ελβετικής Επιτροπής Ανταγωνισμού έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για συμπεριφορές τραπεζών που έχουν επιβαρύνει σειρά από δάνεια και χρηματοοικονομικά προϊόντα. Οι τράπεζες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι η JP Morgan Chase & Co , η Royal Bank of Scotland Group, η Deutsche Bank, η Citigroup Inc, η Barclays, η Société Générale και η Credit Suisse Group.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελβετίας, η JP Morgan και η RBS συνεργάστηκαν από κοινού για να επηρεάσουν το επιτόκιο αναφοράς του ελβετικού φράγκου (Libor), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από τις τράπεζες για να καθορίσουνμε ποιους όρους θα δανείσουν η μία την άλλη.


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates