.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2008 !!!

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠ
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την Τρίτη την αίτηση του τέως υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας !!!


Με την απόφαση αυτή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν κριθεί ένοχοι για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες του έτους 2008 και είχε επιβληθεί στον καθένα φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι έρευνες των αρχών ως προς τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού ξεκίνησαν όταν στη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε λογαριασμός της συζύγου του στην τράπεζα HSBC με ποσό περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Αμφότεροι μετρούν, πάντως, άλλη μία καταδίκη, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2009 και λοιπά με ποινές 4 ετών με αναστολή και πρόστιμο 10 χιλιάδες ευρώ.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates