.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΑΠΟ 6 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERS
Οι αγωγές ασκήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες από τις BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Credit Putuel, Groupe BPCE και La Banque Postale κατά της απαίτησης της ΕΚΤ να βάλουν στην άκρη κεφάλαια για την κάλυψη καταθέσεων που έχουν με τον κρατικό επενδυτικό οργανισμό Caisse des Dépôts et Consignations !!!



Κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γαλλίας ενάγουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αξιώνοντας απαλλαγή τους από τις κεφαλαιακές απαιτήσεις έναντι των κρατικών τραπεζών, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

H ΕΚΤ έχει έρθει αντιμέτωπη επανειλημμένα με τέτοιες κινήσεις, για τα προγράμματα αγοράς ομολόγων της και από μικρότερες τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να ξεφύγουν του ελέγχου της. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη υπόθεση, η οποία σχετίζεται με μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς της ευρωζώνης, ενώ αποτελεί μια σπάνια σύγκρουση μεταξύ της οικονομικής ελίτ της Γαλλίας και του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ υπό την ηγεσία της Daniele Nouy.


Οι αγωγές ασκήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες από τις BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Credit Putuel, Groupe BPCE και La Banque Postale.

Πηγές με άμεση γνώση του θέματος ανέφεραν στο Reuters ότι οι τράπεζες είναι αντίθετες με τις απαιτήσεις της ΕΚΤ να διακρατούν κεφάλαια για την κάλυψη «ειδικού τύπου» καταθέσεων, όπως αυτές του κρατικού επενδυτικού οργανισμού Caisse des Depots et Consignations (CDC).

«Παρατηρούμε ότι οι τράπεζες όλο και πιο συχνά πηγαίνουν στο δικαστήριο για να αμφισβητήσουν τον εποπτικό μηχανισμό», δήλωσε υψηλόβαθμη νομική πηγή. «Πριν από μερικά χρόνια αυτό ήταν αδιανόητο», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ από το 2018, οι τράπεζες θα πρέπει να αποταμιεύουν κεφάλαια που να αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων. Στη μήνυσή τους οι έξι γαλλικές τράπεζες ζητούν να εξαιρεθούν οι «ειδικού τύπου» καταθέσεις, που έχουν με τον κρατικό οργανισμό CDC.

Η ΕΚΤ και οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.



πηγη: liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates