.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΛΟΤΑΡΙΑ...ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
Σε λοταρίες τα κατασχεμένα σπίτια και αυτοκίνητα των Ελλήνων !!!




Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει, λέει η παροιμία και το υπ. Οικονομικών, που μας καλεί να “προκαλέσουμε” την τύχη μας σε μία λοταρία για κατασχεμένα διαμερίσματα, απαλλαγμένα μάλιστα από τον ΕΝΦΙΑ. Και εξηγούμαι: διαμερίσματα τα οποία οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς και τα απέδωσαν στο ελληνικό δημόσιο ή κατασχεμένα διαμερίσματα, τα οποία οι φορολογούμενοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, διατίθενται πλέον στην “αγορά”.

Με τις ελεγκτικές εκθέσεις του ΣΔΟΕ, να έχουν καταργηθεί – υπενθυμίζεται ότι πλέον θεωρούνται ως απλά ενημερωτικά δελτία χάνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ- το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε με καθυστέρηση δύο χρόνων να εφαρμόσει λοταρίες και όσοι συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που χρειάζονται, θα μπαίνουν σε ειδικές κληρώσεις.

Οι λοταρίες αυτές θα γίνονται βάσει δύο σχεδίων, σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών.

Στην πρώτη περίπτωση μέσω sms. Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα αποστέλλει στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του κινητού τηλεφώνου του, με μήνυμα sms ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό κάθε απόδειξης που έχει συλλέξει. Έτσι θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, τον οποίο θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως «λαχνός». Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και οι τυχεροί στην αρχή τουλάχιστον, θα κερδίζουν ποσά – δώρα της τάξης των 500 – 1.000 ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνεται μία μεγάλη κλήρωση με δώρα, όπως ένα ακίνητο ή ένα αυτοκίνητο. Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ήδη σε Πορτογαλία, Σλοβακία και Μάλτα. Μάλιστα στην Πορτογαλία σημειώνει μεγάλη επιτυχία, καθώς αποφέρει πρόσθετα έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Κάθε φορά που ο πελάτης παίρνει μια απόδειξη, στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού, συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό υπολογιστή όπου αυτόματα, κατά τακτά διαστήματα γίνονται κληρώσεις για διάφορα ποσά. Οι τυχεροί λαμβάνουν ένα SMS με ένα ειδικά κρυπτογραφημένο κείμενο, που αποτελεί ηλεκτρονική επιταγή για να εξαργυρώσουν το βραβείο τους σε τράπεζα ή σε ΑΤΜ.

Στη δεύτερη περίπτωση που εξετάζει το επιτλείο του υπ. Οικονομικών προβλέπεται η διεξαγωγής μιας μεγάλης κλήρωσης στο τέλος κάθε χρόνου που θα μοιράζονται δώρα αξίας 12 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο αυτό αναγκάζει τους φορολογούμενους, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, να συνεχίζουν να ζητούν αποδείξεις μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates