.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΑΑΔΕ: ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ !!!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΘΟΥΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500€ ΑΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
Οι κάτοχοι παλαιού τύπου φορολογικών μηχανισμών, που δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-7-2020 ότι τις έχουν καταργήσει.




Δυο μήνες έξτρα χρόνο έχουν οι επαγγελματίες με παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές προκειμένου να τις αντικαταστήσουν . Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή δίνει παράταση έως 31 Ιουλίου στην αρχική προθεσμία που έληγε στο τέλος Μαΐου, για να ολοκληρωθεί η απόσυρση στις ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Από την 1η Αυγούστου και εξής, η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από Φορολογικό Μηχανισμό που έπρεπε να έχει ήδη αποσυρθεί, θα συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτού, παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Με βάση την απόφαση Πιτσιλή, οι κάτοχοι παλαιού τύπου φορολογικών μηχανισμών που δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-7-2020, ότι τις έχουν καταργήσει. Η δήλωση γίνεται στο υποσύστημα taxisnet (έντυπο Δ13). Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται πρόστιμα έως 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates