.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η AIRBNB: ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!



Την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δύσκολες ώρες για την Airbnb

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Airbnb λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η εταιρεία θα καταβάλει επιτόκιο πάνω από 10% για την έκτακτη χρηματοδότηση που έλαβε από τις επενδυτικές εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, μεσούσης της πανδημίας.

Πώς μεταφράζεται το επιτόκιο 10%

Το επιτόκιο 10% αντιστοιχεί, σύμφωνα με το Libor, σε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ετησίως, ενώ ένα τόσο «τσουχτερό» επιτόκιο αντιστοιχεί σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, γνωστά και ως «σκουπίδια» (junk).

Η Airbnb έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ οι επενδυτές προσέφεραν εγγυήσεις στην εταιρεία, βασιζόμενοι σε κεφαλαιοποίηση της Airbnb της τάξης των 18 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφωνόταν στα 31 δισ. δολάρια (στοιχεία 2017).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates