.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ..... ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !!!

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Η ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με στοιχεία του European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addiction (EMCDDA) που παρουσιάζει σε έκθεση του ΟΟΣΑ (σελίδες 108 - 110) η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην χρήση ναρκωτικών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες !!!



Πόσο υψηλή είναι η χρήση κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων απαγορευμένων ναρκωτικών στην νεολαία της Ελλάδας. Τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά !!!

Κωστής Χριστοδούλου

Πόσο διαδεδομένη είναι χρήση ναρκωτικών όπως η κάνναβη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, οι αμφιταμίνες και το έκστασι στην νεολαία της Ελλάδας; Πάνω ή κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο; Σίγουρα ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η χρήση απαγορευμένων ναρκωτικών δεν μπορεί να τζογάρεις όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι κάποιες φορές έχουμε εντελώς την λάθος εικόνα με ότι πραγματικά συμβαίνει (σ.σ. με την επιφύλαξη πάντα ότι τα στοιχεία της έρευνας αντικατοπτρίζουν και την πραγματική εικόνα στην κοινωνία).

Σύμφωνα με στοιχεία του European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addiction (EMCDDA) που παρουσιάζει σε έκθεση του ΟΟΣΑ (σελίδες 108 - 110) η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην χρήση ναρκωτικών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες !!!

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που έγινε σε νέους ηλικίας 15 έως 34 για το εάν έκαναν χρήση κάνναβης το τελευταίο δωδεκάμηνο, οι Έλληνες βρίσκονται στην τελευταία θέση με ποσοστό 3,2%, τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 13,3% και την Τσεχία (σ.σ. που βρίσκεται στον αντίποδα της Ελλάδας) στο 23,9%.

Τα ποσοστά είναι ακόμη χαμηλότερα σε ότι αφορά την κοκαΐνη όπου πάλι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση με ποσοστό 0,2% στις ηλικίες που προαναφέρθηκαν. Εδώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 1,9% με την Βρετανία που βρίσκεται στην κορυφή να έχει ποσοστό της τάξης του 4,2%.


Οπως φαίνεται και από τον πιο πάνω πίνακα η χωρά μας κατέχει σχεδόν μηδενικά ποσοστά στην χρήση αμφεταμικών (0,1%) και έκστασι (0,4%) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος όπως και σε ότι αφορά την ηρωίνη στην Ελλάδα, με βάση τις εκτιμήσεις του 2015, ο αριθμός των χρηστών είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη καθώς αυτοί υπολογίζονται σε μόλις 2,4 ανά χίλιους κατοίκους.


πηγη
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/h-xrhsh-kannavhs-hrwinhs-kai-kokainhs-sthn-eyrwph-h-thesh-ekplhksh-ths-elladas.4877134.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates