.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Η Ρωσία σταματά τις προμήθειες πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες


Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας δείχνει ότι το 51 τοις εκατό όλων των εισαγωγών στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν προϊόντα πετρελαίου και ορυκτά. Η λίστα συνεχίζεται με μέταλλα (14 τοις εκατό) και πολύτιμα μέταλλα και πέτρες (14 τοις εκατό). Η συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία έχει μεγάλη σημασία για τους Αμερικανούς.

Οι αποστολές προϊόντων πετρελαίου αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος όλων των αγαθών που αγοράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία. Η αύξηση του κόστους των αγαθών έχει ήδη οδηγήσει σε αναστολή ορισμένης παραγωγής στην ΕΕ. Πολλά από αυτά τα υποκαταστήματα ανήκαν σε αμερικανικές εταιρείες. Το κλείσιμο της παραγωγής θα τους επηρεάσει άμεσα – οι αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία έχουν διακοπεί.

Σταμάτησαν οι ροές του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Europe προς τα δυτικά

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe σταμάτησαν την Παρασκευή, ενώ οι προσφορές της Gazprom για πρόσθετη χωρητικότητα διέλευσης μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία από τους φορείς εκμετάλλευσης αγωγών.

Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης του Mallnow ήταν περίπου 101.119 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom την Πέμπτη επανέλαβε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe στη Γερμανία από την Πολωνία και έκλεισε 7,8 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα δυναμικότητας διέλευσης φυσικού αερίου μέσω του αγωγού για την Παρασκευή το πρωί μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Ο αγωγός μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας αντιπροσωπεύει συνήθως περίπου το 15% της προμήθειας φυσικού αερίου της Ρωσίας προς τα δυτικά προς την Ευρώπη και την Τουρκία. Από τον Δεκέμβριο, ωστόσο, λειτουργεί αντίστροφα και οδηγεί τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου υψηλότερες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

πηγες
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates