.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA !!!

 


Μπλοκάρονται πλήρως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ρώσοι, μετά τον πόλεμο που κήρυξε το Κρεμλίνο στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό Facebook και Twitter στη Ρωσία, κατηγορώντας τα κοινωνικά δίκτυα ότι «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά το «μπλόκο» στο Facebook αποφασίστηκε το ίδιο και για Twitter, YouTube και Βooking. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ιστότοπος εύρεσης καταλυμάτων Booking δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες, το Twitter επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε Ρώσους χρήστες λόγω προπαγάνδας.

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από την Παρασκευή, ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσω του Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, είπε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates