.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΟΡΜΠΑΝ: Ο ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!





Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είπε σε συνέντευξή του τι θα μπορούσε να σημαίνει η περικοπή των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών για την Ευρώπη και εξέφρασε επίσης το όραμά του για τους λόγους για την έναρξη μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ επεκτείνεται σταθερά προς τα ανατολικά, η Ρωσία δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες εγγυήσεις ασφαλείας, που ήταν η αφορμή για την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του που αναφέρεται στο RIA Novosti.

«Βρισκόμαστε στη διασταύρωση πυρών μεγάλων γεωπολιτικών παικτών, το ΝΑΤΟ επεκτείνεται σταθερά προς τα ανατολικά και αυτό αρέσει στη Ρωσία όλο και λιγότερο. Οι Ρώσοι υπέβαλαν δύο απαιτήσεις: η Ουκρανία να δηλώσει την ουδετερότητά της και το ΝΑΤΟ να μην αποδεχθεί την Ουκρανία. Οι Ρώσοι δεν έλαβαν αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα έπρεπε να αναζητήσει αυτές τις εγγυήσεις μέσω ειδικής επιχείρησης.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης είπε επίσης ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να βασίζεται στρατιωτικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρειάζεται τις δικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βιομηχανίας.

«Η ευρωπαϊκή στρατιωτική πολιτική και πολιτική ασφάλειας πρέπει να τεθεί σε νέα βάση. Η Ευρώπη χρειάζεται τις δικές της δυνάμεις, μια σοβαρή στρατιωτική βιομηχανία. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στους Αμερικανούς», είπε ο Όρμπαν.

«Για εμάς, η ασφάλεια της Ουγγαρίας έρχεται πρώτη και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε περιόδους μετανάστευσης, επιδημιών και πολέμων, μόνο ένας ισχυρός στρατός μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ούγγρων», είπε ο Όρμπαν.

Είπε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας στο έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Πακς.

«Εάν αρνιόμασταν να συνεργαστούμε με τους Ρώσους στον ενεργειακό τομέα, τα έξοδα κοινής ωφέλειας όλων των ουγγρικών οικογενειών θα τριπλασιάζονταν σε ένα μήνα», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν επιθυμούν κυρώσεις κατά του ρωσικού ενεργειακού τομέα, «γιατί θα καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία».



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates