.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ADIDAS !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ)
Αλλά την ίδια ώρα περιορίζει στο ελάχιστο και στέλνει στον γκρεμό την υπόλοιπη Ευρώπη !!!




Κρατική ενίσχυση με τη μορφή δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ θα λάβει η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις σοβαρές ζημιές που υπέστη λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Η Adidas για να πάρει το δάνειο υποσχέθηκε ότι αναστέλλει την πληρωμή μερισμάτων, δικαιωμάτων από μετοχές και μπόνους στα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Η Adidas, με έδρα τη Γερμανία, υποστήριξε ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια «κατάσταση χωρίς προηγούμενο». Το δάνειο, η σύμβαση για το οποίο ακόμη δεν έχει υπογραφεί, περιλαμβάνει ποσό ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW με ευνοϊκό επιτόκιο και ακόμη 600 εκατ. ευρώ υπό συνήθεις συνθήκες αγοράς από μια κοινοπραξία των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των UniCredit, Bank of America, Citibank, Deutsche Bank, HSBC Mizuho Bank και Standard Chartered Bank.

Η Adidas δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αποπληρωμή μέρους των χρημάτων, μεταξύ των οποίων τόκοι και άλλες υποχρεώσεις, το συντομότερο.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα περικόψει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μπόνους προς στελέχη της τα οποία ισούνται με το 65% των ετήσιων αποδοχών της διοίκησης της εταιρείας, ενώ θα περικοπούν και τα μπόνους άλλων υψηλόβαθμων στελεχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Adidas, «η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και η επίπτωσή της στην εταιρεία δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτήν τη στιγμή. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθούν τα οικονομικά της στοιχεία στο σύνολο του 2020».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates