.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ NON PAPERS ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ & ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ!!!
Ενόψει της ψήφισης του νέου πτωχευτικού νόμου, κατά τον οποίο, όχι μόνο θα χάνεις το σπίτι σου, αλλά θα κατάσχεται αυτόματα, ανεξαρτήτως πηγής, οποιοδήποτε εισόδημα που, αθροιζόμενο με τα υπόλοιπα, υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, από απλή περιέργεια, μπήκα στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), προκειμένου να διαβάσω τι ακριβώς ισχύει σήμερα ως προς τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Αυτή λοιπόν είναι η σελίδα όπου, η Ελληνική Πολιτεία,  αναφέρει αναλυτικά ποιες είναι οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης  :



Μετά το, πράγματι, συγκινητικό εισαγωγικό ποίημα, ο κάθε δανειολήπτης που, για να χάσει το σπίτι του, επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, βλέπει δεξιά κάτω, αμέσως μετά το ποίημα, ένα πράσινο κουμπί, το οποίο ο ποιητής τον καλεί να κλικάρει, προκειμένου να ενημερωθεί ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο υπολογισμού των ευλόγων δαπανών διαβίωσής του, ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση. 



Πατώντας λοιπόν το κουμπί, η ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, οδηγεί τον δανειολήπτη σε ένα σύνδεσμο του 2017, που εμφανίζει το Ενημερωτικό Σημείωμα των Ευλόγων Δαπανών Διαβίωσης.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΔΩ :

Κλικάρω λοιπόν και ξεκινώ να το διαβάζω. Και όσο το διαβάζω, κάτι μου θυμίζει.
Που τόχω δει αυτό το κωλόχαρτο διερωτώμαι, και σπάω το κεφάλι μου να το θυμηθώ.
Και επειδή δεν το θυμάμαι, αρχίζω να ξεσκονίζω τον υπολογιστή μου, όπου έχω σωμένα χιλιάδες παρόμοια αρχεία, όλων των κατηγοριών, υπό τον φόβο των Ιουδαίων που δεν τόχουν σε τίποτα να εξαφανίζουν έγγραφα, ακόμη και από ιστοσελίδες φορέων του δημοσίου.

Σε λιγότερο από 5 λεπτά το βρίσκω. Αποθηκευμένο στα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας.

Το ίδιο πανομοιότυπο έγγραφο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της, το 2017, η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. 

Ένα non paper του 2014 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που με αναφορά στο Ν 4224/2013, ΦΕΚ Α 288/31-12-2013, η τράπεζα ενημερώνει τους υπαλλήλους της πως υπολογίζονται και πως λειτουργούν οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Δεν μιλάμε για ένα έγγραφο παρόμοιο ή ανάλογο, αντίστοιχο, κλπ, με αυτό της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, αλλά για το ίδιο ακριβώς έγγραφο. 

Πριν, λοιπόν, αφηνιάσω, σκέφτηκα να το ψάξω λίγο καλύτερα, μην έχω κάνει κανένα λάθος και αδικήσω τον Μηχανικό Περιβάλλοντος, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κο Φώτη Κουρμούση. 

Και γκουγκλάρω :



Γκουγκλάροντας την αναζήτηση, εμφανίζεται πρώτο στην οθόνη μου αυτό που βλέπετε στην εικόνα : NBG (National Bank of Greece), δλδ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. 

Και κλικάροντας στο αποτέλεσμα αναζήτησης, εμφανίζεται ο παρακάτω σύνδεσμος :

Και, ως δια μαγείας, ο σύνδεσμος οδηγεί στο ίδιο ακριβώς έγγραφο που βρήκα αποθηκευμένο στον υπολογιστή μου, στο αρχείο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το 2017, προκειμένου να ενημερώσει τους δανειολήπτες ως προς τον υπολογισμό και την λειτουργία των ευλόγων δαπανών διαβίωσης, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ένα non paper του 2014 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Δλδ, το Κράτος, προκειμένου να νομοθετήσει ή να εφαρμόσει νομοθετημένες διατάξεις, αντιγράφει, υιοθετεί, κλπ, τα non papers των τραπεζών. Ή μάλλον, καλύτερα, οι τράπεζες υπαγορεύουν με non papers στο Κράτος, τι πρέπει να νομοθετήσει και πως πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή !!!  

Και για του λόγου το αληθές :







































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates