.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ "ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ" ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Προσοχή: Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οι συγκεκριμένες ΔΟΥ εμπλέκονται σε διαδικασίες συγχώνευσης δεν θα πραγματοποιούν συναλλαγές με το κοινό.




Οκτώ εφορίες της Αττικής συγχωνεύονται σε τέσσερις εντός Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και στη βάση ισχύουσας υπουργικής απόφασης, να προκύπτουν αυτόματες παρατάσεις προθεσμιών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, από τις 8 Οκτωβρίου συγχωνεύονται η Δ.Ο.Υ. Νέου Ηρακλείου στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας και η Δ.Ο.Υ. Γ' Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Α' Πειραιά, ενώ στις 22 Οκτωβρίου ακολουθεί η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ ΣΤ' Αθηνών στη Δ.Ο.Υ. Α' Αθηνών και της Δ.Ο.Υ. Δ' Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Ε' Πειραιά.

Εξαιτίας της συγχώνευσης δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό:

· την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου , την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Α’ Πειραιά και Γ’ Πειραιά και

· την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Α' Αθηνών, ΣΤ' Αθηνών, Ε' Πειραιά και Δ' Πειραιά.

Παρατάσεις προθεσμιών

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής περιοδικών εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ , ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων και δηλώσεων INTRASTAT των υποκειμένων αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ στις οποίες κάθε φορά διακόπτεται η λειτουργία τους λόγω:

- Μεταστέγασης Δ.Ο.Υ,

- Διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος,

- Απεργίας τραπεζικών ή εφοριακών υπαλλήλων,

- Γενικής συνέλευσης εφοριακών υπαλλήλων σε εργάσιμες ώρες,

- Ύπαρξης βλάβης του συστήματος ΤΑΧIS, και γενικά μη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. από λόγους ανώτερης βίας, και ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε ψηφίο, του οποίου η λήξη συμπίπτει με την ημέρα που η συγκεκριμένη ΔΟΥ παρέμεινε κλειστή, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της για το κοινό.

Ακολουθούν ανά εργάσιμη ημέρα οι λήξεις των προθεσμιών των υποκειμένων που ο ΑΦΜ τους τελειώνει στα επόμενα του ανωτέρω ψηφία.

2. Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές λόγω της ίδιας ως άνω αιτίας, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.

3. Παρατείνεται επίσης η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ, που για τον αναφερόμενο στο θέμα λόγο διακόπηκε η λειτουργία τους, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αυτά γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.

4. Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια Δ/νση της Κ.Υ., την Οικονομική Επιθεώρηση και το αντίστοιχο υποσύστημα TAXIS, για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών, που προκαλούνται από τους ανωτέρω λόγους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates