.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΤτΕ "ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΣΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ !!!




Τι γράφει το bankingnews.gr :


Στα … τυφλά πάνε οι Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις που αγοράζουν χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.
Οι διοικήσεις των εταιρειών που πήραν την απόφαση να εισέλθουν στην αγορά των «κόκκινων» δανείων διαπιστώνουν ότι οι υποσχέσεις που τους έδωσαν για εύρυθμη λειτουργία της αγοράς δεν τηρούνται. 

Στελέχη εταιρειών …δείχνουν την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Το βασικό αίτημα των εκπροσώπων των εταιρειών είναι να τους επιτραπεί ή να τους δοθεί το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία του Τειρεσία. 

Επίσης οι εταιρείες δηλώνουν πρόθυμες να δίνουν στοιχεία στον Τειρεσία για το χαρτοφυλάκιο που αποκτούν έτσι ώστε η όλη διαδικασία να λειτουργήσει αμφίδρομα και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιο Fund να κρατά πληροφορίες προς δικό του όφελος.Σύμφωνα με στέλεχος Fund που έχει αγοράσει χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δάνειων υποστηρίζει ότι η πρόσβαση σε στοιχεία του Τειρεσία θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνολική εικόνα του οφειλέτη ενώ σήμερα είναι αποσπασματική που δεν βοηθά και τον δανειολήπτη που έχει υποχρεώσεις και οφειλές και σε άλλες τράπεζες.Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανάψει το «πράσινο φώς» και να δώσει την έγκριση της για την πρόσβαση στα στοιχεία. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών αλλά σε επιμέρους στοιχεία τα οποία θα έχουν ως βάση τις συνολικές οφειλές καθώς προκύπτουν ζητήματα με τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών. 

Οι πληροφορίες του Τειρεσία προς τα Funds που αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια πιθανόν να μειώσουν τις αρχικές απαιτήσεις των τραπεζών που πωλούν αντίστοιχα χαρτοφυλάκια ενώ οι οφειλέτες θα αξιολογηθούν πιο σωστά από τους διαχειριστές έτσι ώστε οι προτάσεις τους για την αποπληρωμή των οφειλών τους να είναι πολύ κοντά στις πραγματικές οικονομικές τους δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates