.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η NOVARTIS & Η DEPUY ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΜΙΖΕΣ: ΕΠΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΛΑΔΩΝΕ Η SMITH & NEPHEW !!!

ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΝΕΙΣ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έκδοση δικαστικής προσφυγής 22252/6
Λογιστική και Ελεγκτική Έκδοση Νο. 3363/6
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά Smith & Nephew PLC, Πολιτική Δράση αριθ. 1: 12-CV-00187 (DDC) (GK) 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε(σ.σ. 6/2/2012) μια συμφωνία με την Smith & Nephew PLC για να επιλύσει τα τέλη SEC ότι η παγκόσμια εταιρεία ιατρικών συσκευών παραβίασε τον νόμο περί αλλοδαπών πρακτικών περί αλλοίωσης (FCPA) όταν οι θυγατρικές της δωροδοκούν δημόσιους γιατρούς στην Ελλάδα για περισσότερο από μια δεκαετία. Η Smith & Nephew PLC, με έδρα το Λονδίνο, Αγγλία, είναι μια παγκόσμια εταιρεία ιατρικών συσκευών με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Η SEC ισχυρίζεται ότι δύο από τις θυγατρικές της Smith & Nephew PLC, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής θυγατρικής της, Smith & Nephew Inc., από το 1997 έως τον Ιούνιο του 2008, χρησιμοποίησαν έναν διανομέα για να δημιουργήσουν ένα αχρησιμοποίητο ταμείο για να κάνουν παράνομες πληρωμές σε δημόσιους γιατρούς που απασχολούνται από κυβερνητικά νοσοκομεία ή φορείς στην Ελλάδα. Η Smith & Nephew PLC συμφώνησε να διακανονίσει τα τέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πληρώνοντας περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους απογοήτευσης και προκατάληψης. Η θυγατρική της Smith & Nephew της PLC, Smith & Nephew Inc., συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίλυση παράλληλων ποινικών αγωγών που ανακοινώθηκαν (σ.σ. 6/2/2012) από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.


Η καταγγελία της SEC ισχυρίζεται ότι, από το 1997, οι θυγατρικές της Smith & Nephew PLC ανέπτυξαν ένα σχέδιο δημιουργίας ενός ανοικτού αμοιβαίου κεφαλαίου για να πληρώσουν Έλληνες δημόσιοι γιατροί να αγοράσουν προϊόντα από δύο θυγατρικές της Smith & Nephew, Smith & Nephew Inc. και Smith & Nephew GmbH. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι θυγατρικές της Smith & Nephew PLC πραγματοποίησαν πληρωμές σε ένα σύνολο τριών οντοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο που ελέγχονταν από τον διανομέα και οι οποίες χρησίμευαν για την καταβολή δωροδοκίας. Η καταγγελία υποστηρίζει ότι, με έγγραφα, φαίνεται ότι οι θυγατρικές της Smith & Nephew PLC πληρώνουν για υπηρεσίες μάρκετινγκ, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν πράγματι υπηρεσίες. Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι η Smith & Nephew PLC ήξερε για τις πολλές δωροδοκίες και ότι οι υπάλληλοι της Smith & Nephew PLC και οι θυγατρικές της γνώριζαν τις πληρωμές.

Η Smith & Nephew PLC έχει συναινέσει, χωρίς να παραδέχεται ή αρνείται τους ισχυρισμούς της SEC, την είσοδο δικαστικής εντολής που της επιβάλλει μόνιμα την παραβίαση των τμημάτων 30A, 13 (b) (2) (A) και 13 (b) (2) (B) του νόμου περί ανταλλαγής κινητών αξιών του 1934 · διατάσσοντας την καταβολή 4.028.000 δολαρίων σε απαλλαγή και $ 1.398.799 σε τόκους προκατάληψης. και διατάσσει τη διατήρηση ενός ανεξάρτητου παρατηρητή συμμόρφωσης για περίοδο δεκαοκτώ μηνών για την αναθεώρηση του προγράμματος συμμόρφωσης FCPA.

Η SEC αναγνωρίζει τη βοήθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του τμήματος απάτης και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών. Η έρευνα της SEC για τη βιομηχανία ιατρικών συσκευών συνεχίζεται.















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates