.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΣΕ ΣΟΚ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ INTERCONTINENTAL !!!

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες ελαστικά εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Intercontinental» δεν ειδοποιήθηκαν για τη λήξη της αναστολής των συμβάσεών τους και, όταν ζήτησαν εξηγήσεις από τη διεύθυνση, άκουσαν την εξωφρενική προτροπή... «παραιτήσου γιατί ούτως ή άλλως δεν θα έχεις άλλα μεροκάματα»


Η προσπάθεια να εξωθηθούν σε παραίτηση αφορά σε «εξτρατζήδες», ελαστικά δηλαδή απασχολούμενους στο «Intercontinental», οι οποίοι κάνουν κάποια μεροκάματα τον μήνα (15 προβλέπει η σύμβασή τους).

Η εργοδοσία του εν λόγω ξενοδοχείου, χωρίς καμία προειδοποίηση, αποφάσισε εν ψυχρώ να τους βγάλει από το καθεστώς αναστολής συμβάσεων, χωρίς να υπάρχει προοπτική να επανέλθουν κανονικά στις δουλειές τους, με αποτέλεσμα να μένουν «στον αέρα» και σε ομηρία μέχρι «να ανοίξει η δουλειά», χωρίς καν το (πενιχρό) επίδομα των 534 ευρώ.

Μιλάμε για δεκάδες εργαζόμενους στο «Intercontinental», μερικοί από τους οποίους συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 29/10 έξω από το ξενοδοχείο, αλλά ο διευθυντής αρνήθηκε να τους συναντήσει, παρά το ραντεβού που είχαν συμφωνήσει. Ένας από αυτούς κατήγγειλε στο Left.gr ότι στελέχη του ξενοδοχείου τον κάλεσαν να... παραιτηθεί γιατί δύσκολα θα έχει ξανά δουλειά. 

Δηλαδή, η εργοδοσία αποφάσισε ελαφρά την καρδία να πετάξει ξαφνικά στον δρόμο εργαζόμενους στην πλάτη των οποίων κέρδιζε επί χρόνια, καθώς τους καλούσε για δουλειά όποτε έκρινε απαραίτητο.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας 2/11 στο υπουργείο Εργασίας.

Την απόφαση της εργοδοσίας καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους (24/10) το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Athenaum Intercontinental «Αλληλεγγύη», καλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου η οποία είχε ήδη προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι, «με αστείες προφάσεις ''κατανομής δικαιοσύνης'', η διεύθυνση του ξενοδοχείου Intercontinental έφτασε στο σημείο να μας πει ότι: είναι άδικο κάποιοι συνάδελφοι που κάνουν έστω και κάποια από τα δεκαπέντε μεροκάματα που προβλέπει η σύμβασή τους να έχουν το ίδιο ή και μικρότερο εισόδημα με τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και για αυτό το λόγο, θρασύτατα αποφάσισε να τους βγάλει όλους από αυτήν, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι χωρίς να έχουν μεροκάματο εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί, δίχως όμως να της καίγεται καρφί!».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates