.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

NOVOGRATZ: ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ !!! ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!

 



Είναι ο «ψηφιακός χρυσός» και είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια δεν θα χρησιμοποιείται με τον τρόπο που αξιοποιείται σήμερα.

Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Mike Novogratz, αναφερόμενος στο Bitcoin.

«Το κρυπτονόμισμα θεωρείται ο ‘ψηφιακός χρυσός’. Σε πέντε χρόνια από τώρα δεν θα χρησιμοποιείται σαν ένα παραδοσιακό νόμισμα», εκτιμά ο δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Novogratz, το Bitcoin έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται σαν ένα «αποθεματικό αξίας». Όπως επισημαίνει ο μεγαλοεπενδυτής, το κρυπτονόμισμα μπορεί ακόμη να κατέχει ένα μικρό μερίδιο στις αγορές, καθώς συνήθως το «ψηφίζουν» οι νέοι που ακόμη δεν έχουν μεγάλη επίδραση στις κεφαλαιαγορές. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά επενδυτές, άλλωστε, οι… γνώστες των αγορών, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον χρυσό σαν αποθεματικό πλούτου.

Σύντομα το Bitcoin δεν θα χρησιμοποιείται στις καθημερινές συναλλαγές

Όπως, όμως, εξηγεί ο Novogratz, το Bitcoin σύντομα θα πάψει να χρησιμοποιείται για τις καθημερινές συναλλαγές. Μάλιστα, ο ίδιος, γνωστός λάτρης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, προβλέπει περαιτέρω άνοδο της τιμής του Bitcoin το προσεχές διάστημα.

«Το Bitcoin θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, όπως ακριβώς δρα και ο χρυσός. Όσο ο καιρός θα περνά, όλο και περισσότεροι επενδυτές θα εντάσσουν το κρυπτονόμισμα στα χαρτοφυλάκιά τους», προσθέτει.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η τιμή του Bitcoin έχει καταγράψει ράλι 14% (!) μόνο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες ώρες διαπραγματεύεται πάνω από τα επίπεδα των 13.400 δολαρίων.

Πλέον η κεφαλαιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει στα 397,9 δισ. δολάρια – από 195 δισ. δολάρια στις αρχές του 2020 – όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της CoinMarketCap.com. Η κεφαλαιοποίηση μόνο του Bitcoin έχει ανέλθει στα 244 δισ. δολάρια, ενώ το κρυπτονόμισμα είναι το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα σε κυκλοφορία, καλύπτοντας το 61% του συνόλου της αγοράς.

Τι τροφοδότησε το ράλι

Το πρόσφατο ράλι της τιμής του Bitcoin τροφοδότησε η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας ψηφιακών πληρωμών PayPal να επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράζουν και να διακραττούν κρυπτονομίσματα.

«Η απόφαση της PayPal ήταν το γεγονός της… χρονιάς για τα κρυπτονομίσματα», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Novogratz, ενώ προβλέπει πως πολύ σύντομα – ίσως και μέσα σε ένα χρόνο – κι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της PayPal, όπως οι Visa, Mastercard και American Express.

«Πλέον δεν τίθεται το ερώτημα εάν το Bitcoin είναι asset, ή εάν η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα αποτελέσει μέρος της παγκόσμιας αγοράς πλούτου. Το θέμα δεν είναι πλέον εάν, αλλά πότε…», καταλήγει ο μεγαλοεπενδυτής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates