.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ BAD BANK ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ+ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

 



ΤτΕ: Στις διοικήσεις των τραπεζών η πρόταση για την Bad Bank

Tην πρόταση της για τη δημιουργία μίας Εταιρείας Διαχείρισης Στοιχείων Ενεργητικού (Asset Management Company) η οποία θα μπορούσε να απορροφήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια 40 δισ. ευρώ κατέθεσε στις διοικήσεις των τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως απεκάλυψε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο πλαίσιο κλειστής συνάντησης εργασίας NPL Summit, που διοργάνωσε η Ethos Group.

Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας η ευθύνη πλέον για την προώθηση και την υλοποίηση της AMC έχει περιέλθει στην Κυβέρνηση και τις τράπεζες, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία, παράλληλα με το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων "ΗΡΑΚΛΗΣ" μέσα στο 2021.

Ο διοικητής της ΤτΕ προσέθεσε ότι αντίστοιχες εταιρείες έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία), επισημαίνοντας ότι η Asset Management Company (AMC) θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τις δύο σημαντικότερες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες:

- Tο υψηλό επίπεδο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

- Tο υψηλό ποσοστό της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης (DTC) στα συνολικά κεφάλαια των τραπεζών με το ελάχιστο δυνατό κόστος για όλους τους εμπλεκομένους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates