.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Στα χέρια κινεζικού κολοσσού ελληνική βιομηχανία γεωργικών εφοδίων



Στα χέρια της εταιρείας ADAMA AGRICULTURE B.V. ("ADAMA"), που ανήκει στον όμιλο ChemChina, περνά ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής εταιρείας ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ.

Με βάση τη συμφωνία η ολλανδική εταιρεία ADAMA AGRICULTURE B.V., που ανήκει στον όμιλο ChemChina και η οποία κατέχει ήδη ποσοστό 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ, έχει έρθει σε συμφωνία με τους μετόχους της ελληνικής εταιρείας για την απόκτηση του υπολειπόμενου 51% των μετοχών, και συνεπώς να καταστεί κυρία του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο επί αυτής.

Σύμφωνα με το capital.gr, η ADAMA θα αποκτήσει μόνο την εμπορική δραστηριότητα της ΑΛΦΑ και τα συναφή στοιχεία του ενεργητικού, τα οποία συνίστανται στην εκ μέρους της ΑΛΦΑ διανομή γεωργικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της διανομής προϊόντων προστασίας καλλιεργειών, σπόρων και λιπασμάτων, καθώς οι λοιπές δραστηριότητές της παραγωγής σκευασμάτων και της παροχής υπηρεσιών logistics, θα μεταβιβασθούν σε χρόνο προγενέστερο της συγκέντρωσης σε άλλη εταιρεία, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εν τέλει δεν θα μετέχει η ADAMA.

Η ADAMA δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την προμήθεια χημικών σκευασμάτων για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών και προϊόντων για γρασίδι και κήπους, ενώ η ΑΛΦΑ δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, κυρίως στην διανομή προϊόντων προστασίας καλλιεργειών, σπόρων και λιπασμάτων στην Ελλάδα.

Ποια είναι η ΑΛΦΑ

Η εταιρεία ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1986 από τον Βασίλη Παΐσιο ως αντιπροσωπία εισαγωγής γεωργικών εφοδίων και μετά από μια σειρά αλλαγών μετατράπηκε σε εμπορική εταιρεία το 1991. Το 2000 κατασκεύασε στα Οινόφυτα Βοιωτίας μονάδα τυποποίησης, συσκευασίας και διακίνησης γεωργικών εφοδίων πιστοποιημένο κατά ISO 9001 ενώ διατηρεί και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Πέρυσι ο τζίρος της ΑΛΦΑ ανήλθε στα 51,570 εκατ. ευρώ από 47,497 εκατ. ευρώ το 2017 και τα αποτελέσματα μετά από φόρους στα 2,828 εκατ. ευρώ έναντι 2,754 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, δηλαδή τα 35,957 εκατ. ευρώ αφορά πωλήσεις βιομηχανικής δραστηριότητας εσωτερικού, ενώ οι πωλήσεις εμπορικής δραστηριότητας για την εσωτερική αγορά διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 13,646 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates