.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΓΑΛΕΡΑΣ" ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα δύο τραπεζικά καταστήματα κινδυνεύουν με «λουκέτο», καθώς δύο φορές έχουν «συλληφθεί» να απασχολούν εργαζόμενους με ωράρια «λάστιχο» χωρίς να τους πληρώνουν !!!





Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας «κλείνει» στον Βόλο ταμείο για το 2019 με πρόστιμα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Θ» το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η υπηρεσία του Βόλου έχει επιβάλει τα περισσότερα πρόστιμα σε όλη τη χώρα για το 2019, ενώ δύο τραπεζικά καταστήματα κινδυνεύουν με «λουκέτο», καθώς δύο φορές έχουν «συλληφθεί» να απασχολούν εργαζόμενους με ωράρια «λάστιχο» χωρίς να τους πληρώνουν. 

«Την τρίτη φορά θα κλείσουν. Δεν ξέρουμε πώς σκέφτονται και πώς ενεργούν οι διευθύνσεις των δύο τραπεζών, αλλά είναι συνεχώς υπότροπες. Ο νόμος δεν περιλαμβάνει εξαίρεση για τη συμπεριφορά τους και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 25.000 ευρώ στην καθεμία, τις τελευταίες ημέρες», τονίστηκε από στέλεχος του υπουργείου στη «Θ». 

Το «ποινολόγιο» των 25.000 ευρώ για την καθεμία, αφορούσε στο ωράριο, καθώς εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται πολλές υπερωρίες χωρίς να δηλώνονται στην Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και χωρίς να καταβάλλονται επιπλέον χρήματα σε αυτούς.

Επισημαίνεται ότι το ΣΕΠΕ τοπικά έχει δεχτεί αξιόλογο αριθμό καταγγελιών κατά των δύο συγκεκριμένων τραπεζών για παρατυπίες που αφορούν στην εργατική νομοθεσία, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε περιπτώσεις παραπόνων για υπέρβαση ωραρίου, ενώ επίσης καταγράφονται αναφορές για επιδόματα που δεν καταβάλλονται, παρ’ ότι περιλαμβάνονται στις επιχειρησιακές συμβάσεις κυρίως σε νεοπροσληφθέντες τραπεζοϋπαλλήλους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates