.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Η ΑΠΔΠΧ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ EUROBANK ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

Η EUROBANK ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 98/2017 ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ
H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριψε την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε η Eurobank με την οποία η εν λόγω τράπεζα προσέφυγε κατά των συστάσεων της Αρχής για την υποχρέωση ενημέρωσης των οφειλετών της σχετικά με τη διαβίβαση των δεδομένων τους σε εισπρακτικές εταιρείες.





Ειδικότερα, η τράπεζα Eurobank ζήτησε την ανάκληση της απόφασης 98/2017 της Αρχής, με την οποία της απευθύνθηκε σύσταση αναφορικά με τον τρόπο εκπλήρωσης της υποχρέωσης ενημέρωσης των οφειλετών της, των οποίων τα στοιχεία διατίθενται σε Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, παραπονούμενη ότι με αυτήν θεσπίστηκαν δυσανάλογες υποχρεώσεις σε βάρος της ίδιας και των λοιπών δανειστών.


Η Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τις αιτιάσεις της τράπεζας και της παρεμβαίνουσας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, απέρριψε την αίτηση θεραπείας, διότι έκρινε ότι με την αίτηση αυτή ζητήθηκε η επανεξέταση της νομικής ορθότητας της προσβαλλόμενης απόφασης της Αρχής χωρίς προσκόμιση ή επίκληση νέων στοιχείων, κρίσιμων για την εφαρμογή του νομικού καθεστώτος που ίσχυε κατά την έκδοσή της.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates