.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 20 FUNDS ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με 20 εταιρίες διαχείρισης θα βρεθεί η ελληνική αγορά NPLs

Τις είκοσι αναμένεται να φτάσουν προσεχώς οι εταιρίες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, η παρουσία των οποίων θεωρείται "κλειδί" για τη μείωση των NPEs από τις ελληνικές τράπεζες. Οι τελευταίες θα πρέπει να μειώσουν κατά 29 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους στο διάστημα που απομένει μέχρι τα τέλη του 2019, διαμορφώνοντας το απόθεμα των NPEs, προ προβλέψεων, στα 64,6 δισ. ευρώ από 93,6 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2018.

Ήδη η ΤτΕ έχει αδειοδοτήσει 12 εταιρίες και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται νέα "παρτίδα" αδειών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μεταξύ των εταιριών που βρίσκονται στην "ουρά" είναι η HipoGes, μία από τις κορυφαίες εταιρίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Ιβηρική χερσόνησο με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 11 δισ. ευρώ. Η εταιρία έχει γραφεία σε Μαδρίτη, Λισαβώνα, αλλά και στο Μιλάνο, ενώ στην Ελλάδα έχει αναπτύξει συνεργασία με την Eurobank για την προώθηση προγράμματος εθελοντικής παράδοσης ακινήτου.


Εκτός της HipoGes, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άδεια διαχείρισης αναμένεται να λάβει η Pepper Hellas, η οποία προήλθε μετά την εξαγορά της NAI Hellas/Avent SA, μίας εταιρείας ηγέτιδας στην Ελλάδα στον τομέα των συμβούλων ακινήτων και των υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων, από το Pepper Group. Η Pepper που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης δανείων λειτουργεί στην Αυστραλία από το 2001 και ανήκει κατά πλειοψηφία στην παγκόσμια επιχείρηση επενδύσεων KKR. Το 2012, η Pepper δημιούργησε ένα ευρωπαϊκό γραφείο στο Λονδίνο για να αξιοποιήσει την εμπειρία της από την Αυστραλία για να προσφέρει υπηρεσίες στην αγορά κόκκινων δανείων στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διαθέτει πάνω από 600.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 33,3 δισ. λιρών.

Άδεια διαχείρισης, όπως έγραψε χθες το Capital.gr, αναμένει και η Altamira, ηγέτιδα εταιρία στον τομέα διαχείρισης δανείων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 58 δις. ευρώ υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2013, όταν η Banco Santander, από τις μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς, επέλεξε στρατηγικά την Apollo Grobal Management, ένα από τα ισχυρότερα private equity funds παγκοσμίως, για τη διαχείριση των προβληματικών στοιχείων του ισολογισμού της και δημιούργησε την Altamira μέσω απόσχισης σε ανεξάρτητη εταιρία.

Μεταξύ των εταιριών που αναμένουν άδεια διαχείρισης είναι και η First Capital στην οποία μετέχει η ΝΜ Advisors. Σε ό,τι αφορά την ιταλική doBank, η οποία θα "τρέξει" το project της διαχείρισης δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους περί τα 2,3 δις. ευρώ σε πρώτη φάση, τα οποία έχουν κοινά και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα λάβει άδεια διαχείρισης, αλλά η ΤτΕ θα επεκτείνει την άδεια διαχείρισης που έχει στην Ιταλία (passporting).

Μέχρι στιγμής άδεια διαχείρισης έχουν λάβει 12 εταιρίες, με πιο πρόσφατες (έλαβαν άδεια στις 31/1/2018) την σουηδική Hoist και την Special Financial Solutions της Τράπεζας Πειραιώς. Οι άδειες διαχείρισης που έχουν προηγηθεί, με σειρά από τις πιο πρόσφατες, είναι στις εταιρίες QQUANT MASTER Servicer και DV01 Asset Management (14/11/2017), Independent Portfolio Management, B2Kapital, UCI Ελλάς και Resolute Asset Management (20/7/2017), Pillarstone (10/5/2017), Θεά Άρτεμις (25/4/2017), Eurobank FPS (17/3/2017), Cepal (Aktua Hellas, 2/12/2016).

Σημειώνεται ότι οι εταιρίες διαχείρισης "κονταροχτυπιούνται" στην ελληνική αγορά όχι μόνο για την πίτα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και για την απόκτηση στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, ρίχνουν τα "δίχτυα" τους κυρίως στο στελεχιακό δυναμικό των μεγάλων εταιριών συμβούλων όπως οι Grant Thornton, Deloitte, KPMG, EY και PwC.



ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates