.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Συμφωνία Αργεντινής με ΔΝΤ για διάσωση 50 δισ. δολαρίων


Σε συμφωνία με το ΔΝΤ κατέληξε η Αργεντινή για μια πιστωτική γραμμή 50 δισ. δολαρίων, για να ανακόψει την πτώση στο πέσο, το νόμισμα της χώρας, και να τονώσει την κυβέρνηση του προέδρου Mauricio Macri στην προσπάθειά του να μειώσει τα ελλείμματα.

Ο Macri αναζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ πριν από τέσσερις εβδομάδες, καθώς η πτώση του πέσο απείλησε την ικανότητα της Αργεντινής να εξυπηρετήσει το χρέος της, μεγάλο μέρος του οποίου είναι σε αμερικανικά δολάρια.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε απαιτεί ακόμη την έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ σε ψηφοφορία. Το μέγεθος του προγράμματος βρίσκεται στο ανώτατο όριο των 30-50 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.


Το ΔΝΤ θα παρατείνει την πίστωση στο πλαίσιο ενός προγράμματος γνωστού ως συμφωνία αναμονής 36 μηνών, που αποτελεί βασικά μια γιγαντιαία πιστωτική γραμμή.

Οι αρχές της Αργεντινής έχουν αναφέρει ότι θα αντλήσουν κεφάλαια από την πρώτη δόση της συμφωνίας, αλλά ελπίζουν να κρατήσουν τα υπόλοιπα διαθέσιμα μόνο ως προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Αργεντινή θα συμφωνήσει να επισπεύσει το ρυθμό μείωσης του κυβερνητικού ελλείμματος, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Η χώρα ξοδεύει περισσότερα από όσα συγκεντρώνει ως έσοδα και εισάγει περισσότερα από όσα εξάγει, δημιουργώντας δημοσιονομικό έλλειμμα και έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, που αφήνουν την Αργεντινή ευάλωτη στις διακυμάνσεις του νομίσματός της.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates